Hlavní obsah

Psi alergii u dětí zlepšují, kočky zhoršují, potvrzují vědci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cincinnati

Vlastnit v domácnosti pejska může alergickému dítěti pomoci, pokud ale po bytě pobíhá kočka, alergické reakce se ještě zhorší. Proč přesně tomu tak je, zatím alergologové netuší, ovšem tým expertů z Ohia prokázal, že přítomnost psa může mít pro alergické děti výhody, zatímco přítomnost kočky imunitu ještě víc mobilizuje a alergické reakce zhoršuje.

Foto: Profimedia.cz

Psi prý alergii u dětí zlepšují a kočky zhoršují. Jak je tomu, když je v domácnosti pes i kočka, to vědci neřešili

Článek

Alergické děti mající doma pejska zaznamenávají dramatický pokles senzitivních reakcí imunity a to až čtyřikrát, v přítomnosti kočky ale alergické reakce naopak prudce vzrůstají.

Experti z University of Cincinnati sledovali vliv domácích zvířat na alergii a vznik ekzému u nejmenších dětí. Zatímco přítomnost psů stav výrazně zlepšovala, přítomnost koček naopak zhoršovala. Všechny sledované děti byly navíc testovány na sedmnáct dalších alergií.

„Děti, které žily v přítomnosti kočky před prvním rokem života a byly alergické na kočky podle kožního testu, měly do čtyř let věku třináctkrát častěji ekzém. Zatímco u dětí, které se narodily do domácnosti se psem a měly pozitivní alergologický kožní test na psy, se mnohem vzácněji rozvinul do čtyř let věku ekzém,“ tvrdí doktorka Tolly Epsteinová z University of Cincinnati.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám