Hlavní obsah

Přítomnost mužů u porodu prý zvyšuje riziko nezájmu o sex

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Světoznámý gynekolog Michael Odent celý svůj život zasvětil propagaci přirozeného porodnictví. A také jemu mnohé ženy vděčí za porod ve vodě či doma. Autor knihy Orgasmický porod ale teď přišel se zajímavým prohlášením, podle něj je porod pouze věcí ženy a muž u něj nemá co dělat. Nejenže zhoršuje jeho průběh, ale sám se vystavuje riziku, že ho jeho partnerka přestane přitahovat.

Článek

Podle Odenta přítomnost muže u porodu škodí, žena ho totiž vnímá jako bolestnější a je více vystresovaná. A nijak pozitivně nevnímá tento porodník ani přítomnost jakýchkoli mužů během celého procesu. Podle něj by měly porod vykonávat s rodičkami jen porodní báby a lékařky.

Pánům radí: „Pokud nechcete, aby vás partnerka přestala přitahovat, nekoukejte na ni při porodu.“ Spousta mužů má po něm trauma a nedokáže s partnerkou souložit.

Porod zcela bez mužů

„Ideální porodní prostřední nezahrnuje obecně vůbec žádné muže. Strávil jsem u porodů a porodnictvím více než padesát let. Nejlepší je, když se kolem nevyskytuje nikdo kromě zkušené porodní asistentky, ale žádný manžel či lékař,“ uvedl Odent s tím, že o tomto svém poznatku bude přednášet na konferenci pořádané na Royal College of Midwives.

Reklama

Související témata:

Související články

Při porodu umírají ročně dva milióny dětí

Více než dva milióny dětí umírají každý rok na světě při porodu. Tento počet výrazně převyšuje dětskou úmrtnost na malárii či virus HIV. Vyplývá to ze studie...

Výběr článků

Načítám