Hlavní obsah

Přáli by si jet na letní tábor, rodiče ale na něj nezvládli našetřit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní tábory jsou pro mnohé děti příjemným zpestřením prázdnin. Jednak mají možnost být se svými vrstevníky a společný čas vyplnit nejrůznějšími venkovními aktivitami, ale také se naučit bez dozoru rodičů větší samostatnosti i týmové spolupráci, což je pro jejich vývoj velmi důležité. Bohužel ne všichni jsou schopni svým dětem letní tábory či kempy zaplatit. Jako maminka malé Agátky, která jako samoživitelka v invalidním důchodu nebyla schopná na tábor pro svou dceru našetřit.

Foto: Profimedia.cz

Letní tábory mají pro děti celou řadu benefitů. Ne každá rodina si ho ale může dovolit.

Článek

Agátka se svým bráškou a maminkou si prošli domácím násilím a poslední roky se potýkají s těžkostmi, které plynou z toho, že je maminka samoživitelka a je v invalidním důchodu 3. stupně. Rodina tak opravdu nemá peněz nazbyt.

Agátka je velmi vnímavá a citlivá dívka, která své emoce silně prožívá a potřebuje se naučit se s nimi pracovat. Letní tábor, který navazuje na taneční kroužek, do kterého Agátka přes rok chodila a na kterém bude i speciální lektor, který bude vyučovat vše okolo emocí a možností jejich vyjadřování, by tak mohl Agátce velmi prospět.

I z tohoto důvodu se maminka Agátky obrátila na Patrona dětí, který pro Agátku uspořádal sbírku. Přispět jí na letní tábor tak můžete i vy.

Rodinná prázdninová dobrodružství posilují vztahy

Děti

Stejně tak jedenáctiletému Oliverovi, který by si moc přál jet na letní tábor, ale ani jeho maminka nemá šanci mu na tábor sama našetřit. Je dlouhodobě nemocná a kvůli tomu v invalidním důchodu. Rozpočet jejich rodiny mnohdy nepostačuje na pokrytí ani těch nejzákladnějších potřeb.

Oliver je přátelský kluk, který je v kolektivu velmi oblíbený. Miluje přírodu, zvířata, s radostí pečuje o ptáčky. Také moc rád kreslí a již od mateřské školy navštěvuje dramatický kroužek. I proto by se moc rád zúčastnil letního tábora zaměřeného na dramatickou výchovu, který navíc probíhá v přírodě a ve společnosti dětí jeho věku. Oliver by tak zde mohl rozvíjet svůj přirozený talent, užít si dobrodružství v přírodě a zároveň by mu pomohl v socializaci s ostatními dětmi s podobnými zájmy. Přispět Oliverovi můžete také na Patronovi dětí, kde jde dětem 100 procent z vybrané částky.

Podobných příběhů je bohužel mnohem více. Jen na Patronovi dětí jich je v současné době dalších 90. Naleznete je v sekci Rozvoj a vzdělání.

Velkou předností letních táborů či kempů je, že se odehrávají většinou někde venku v přírodě či na nejrůznějších sportovištích. Děti si tak odpočinou od moderních technologií a každý den stráví aktivně někde venku. Zároveň se zde naučí bez dozoru rodičů větší samostatnosti, ohleduplnosti i týmové spolupráci, což je pro jejich zdravý vývoj velmi důležité.

Poprvé na letní tábor: Plaché děti je lepší připravit

Děti

Spolužáky děti potřebují i o prázdninách

Děti

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám