Hlavní obsah

Knižní festival HumbookFest láká na populární knihy mezi mladými a setkání s jejich autory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože dnešní mladá generace již tolik nečte, jak tomu bylo ještě před dvaceti lety, neznamená to, že ji knihy jako takové vůbec nezajímají. Jde jen o to ukázat možnosti, které dnešní trh s „young adult“ literaturou nabízí. A právě nejpopulárnější knihy pro tuto věkovou kategorii, ale i autoři samotných knih budou k vidění již tuto sobotu 14. října 2023 v pražském v O2 universum na populárním literárním festivalu HumbookFest.

Foto: archív HumbookFestu

HumbookFest se letos bude konat již po osmé

Článek

HumbookFest je literární festival, který se snaží mladým lidem přinášet nejen lásku ke knihám, ale především témata, která je zajímají a hýbou jejich světem. Prostor dostávají i vyznavači cosplay, milovníci komiksu, mangy a zároveň i lidé, kteří se chtějí dozvědět více o samotném procesu vzniku knihy nejen z pohledu autora.

V tomto ročníku se všichni mohou těšit na celou řadu workshopů od tvorby knižní obálky po výrobu vánoční ozdoby ve stylu Harryho Pottera nebo hry na japonské bubny.

Program bude probíhat v šesti sálech, kdy dva budou vyčleněny pro autogramiády českých i zahraničních tvůrců. Fanoušci se budou moci setkat s více jak 60 autory. Mezi největší hvězdy bude určitě patřit Brigid Kemmererová, Neal Shusterman či Stacey Marie Brownová.

Proč se nedokážete soustředit na čtení a jak zlepšit svou koncentraci

Zdraví

Z českých autorů můžeme vypíchnout Pavla Bareše, Kateřinu Šardickou, Alžbětu Bílkovou, Aleše Novotného, Radka Starého nebo Lucii Ortegu. V debatě o genderu a queer se objeví i farářka Martina Viktorie Kopecká, která v nedávné době učinila veřejný coming out.

Podrobný program festivalu naleznete na stránkách akce.

Jak vychovat čtenáře

Děti

Syndrom hlavní hvězdy aneb Když propadnete sociálním sítím

Styl

Může se vám hodit na Zboží.cz: Knihy

Může se vám hodit na Firmy.cz: Knihkupectví, On-line prodej knih

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám