Hlavní obsah

Chytré bundy motivují děti k pohybu

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Problém dětské obezity přivedl finského výrobce dětského oblečení k vyvinutí funkční bundy se speciálním senzorem, který motivuje děti k pohybu. Děje se tak zábavnou formou za pomoci speciální mobilní aplikace. Novinka byla představena na veletrhu ISPO v Mnichově.

Čip do bundy motivuje děti k pohybuVideo: Reima

 
Článek

Pohybový senzor byl speciálně vyvinutý pro děti na základě dlouhodobého sledování jejich pohybu.

„Není to o monitorování srdeční tepové frekvence nebo o počítání kalorií – měří intenzitu a délku trvání dětské fyzické aktivity v průběhu dne. Senzor se probudí k činnosti, kdykoliv se dítě začne pohybovat, a může být používán ke sledování pohybové aktivity kdekoliv a kdykoliv v průběhu dne ve školce, škole, na kroužcích i během volného času," vysvětluje ředitelka značky Reima Elina Björklund.

Data o pohybové aktivitě uložená senzorem pak jdou načíst do aplikace, která ukazuje dětem jejich pokroky a shromažďuje odměny za jejich aktivitu. Nezabere to moc času a děti mohou hned zase vyrazit ven. Rodiče mají v aplikaci své vlastní zobrazení, kde mohou snadno sledovat úroveň dětské pohybové aktivity, stejně tak jako si nastavit individuální cíle a odměny pro děti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám