Hlavní obsah

Voříšek po Kazani odmítl i Doněck

Novinky, Jan Krůta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Teplický fotbalista Petr Voříšek odmítl nabídku na přestup do ukrajinského klubu Šachťor Doněck, který chtěl 23letého záložníka koupit ihned za 25 miliónů korun, neboť na Ukrajině končí přestupní termín až v pátek.

Foto: Ondřej Kořínek - novamaturita.cz

Nefungující stránky novamaturita.cz

Článek

"Všechno bylo domluvené, stačil jen hráčův souhlas," prozradil Viktor Kolář, výkonný ředitel agentury Sport Invest, která hráče zastupuje.

Voříšek prý argumentoval tím, že se celá věc seběhla moc rychle a nakonec dal přednost setrvání v Teplicích, kde mu k odchodu dali zelenou. Je to už druhý zahraniční klub, který v letošním roce odmítl. V zimě o něj měla eminentní zájem ruská Kazaň.

Ředitel teplického klubu František Hrdlička doufal, že hráč nabídku neodmítne. "Když odřekl Kazaň, tak jsem to po sportovní stránce chápal. Ale Doněck, to byla velká šance hrát Ligu mistrů. Takové podmínky mu u nás nikdo nenabídne," řekl ČTK Hrdlička.

V Doněcku měli pro Voříška připravenou tříletou smlouvu za skvělých finančních podmínek. Podle informací Práva by si během prvního roku přišel v přepočtu na 7-8 miliónů korun čistého, další rok by vydělal kolem 12 mil. Kč. "Šachťor nabízel daleko lepší podmínky než Kazaň," přiznal Kolář.

Výběr článků

Načítám