Hlavní obsah

Sýkora stále dluží Brodeurovi večeři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Český hokejový útočník Petr Sýkora se vrací na místo činu. V Continental Airlines Areně v New Jersey strávil sedm let, ale nyní hájí barvy Anaheimu. Mighty Ducks ve středu zahájili na ledě New Jersey finálovou bitvu o Stanley Cup a Sýkora v rozhovoru pro deník The Star-Ledger přiznal, že by ho podobný scénář nenapadl ani v nejdivočejších snech.

Článek

První zámořský přestup Petra Sýkory se uskutečnil loni v červenci. Šestičlenná transakce přivedla do New Jersey Jeffa Friesena, současného hrdinu Devils. Ve finále Východní konference totiž vstřelil v rozhodujícím sedmém utkání v Ottawě v 58. minutě vítěznou branku a v prvním finálovém klání přidal další dvě trefy. Sýkora má stále v New Jersey dobrého přítele Patrika Eliáše a lehce se mu vybaví i vzpomínky na tři roky starý triumf v NHL s New Jersey.

"Cítím se podivně," přiznal Sýkora. "Kdyby mi někdo řekl před začátkem sezóny, že se potkáme s New Jersey ve finále, tak bych mu nevěřil. My jsme si ale finále vybojovali. Hráli jsme skvěle a není to jen šťastná náhoda. Mám sice divné pocity, ale bude se plně soustředit a hrát svou hru," věří český hokejista, že ho emoce ve finále nepohltí.

V nejúdernější formaci

S přesunem z východního pobřeží na západní se šestadvacetiletý plzeňský odchovanec vyrovnal velmi dobře. V 82 zápasech základní části si připsal 59 bodů za 34 branek a 25 asistencí. "Trvalo to třicet nebo čtyřicet zápasů, než jsme si na sebe vzájemně zvykli," vyjádřil se Sýkora k aklimatizaci na nové prostředí. "Anaheim hraje trošku jiným systémem, než jsme hrávali v New Jersey. Byl to můj první trejd, první změna. Hlavně ve druhé polovině sezóny hrál tým skvěle a také já jsem se zlepšoval. Ale nějaký čas mi to trvalo."

Sýkora nastupuje ve formaci s Adamem Oatesem a Paulem Kariyaou a tvoří nejúdernější řadu Mighty Ducks. Podle Sýkory týmu svědčí podobná politika, kterou vyznávalo vedení v New Jersey. Pokouší se vnést do mužstva vítěznou a profesionální atmosféru na ledě i mimo něj. To se jedinému českému zástupci v Anaheimu líbí, protože ví, že to přináší výsledky.

Jen vítězství

"Jsem šťastný, že jsem mohl hrát za Devils. Je tam každý rok šance, že bude dobrý tým. V New Jersey se všechno točí okolo výher. Myslím, že o něco podobného se snaží v Anaheimu a funguje to. Myslím si, že každý by chtěl napodobit New Jersey Devils," poklonil se svému bývalému působišti. "Byl jsem v New Jersey sedm let a nemám žádné špatné vzpomínky."

Při svém prvním návratu do New Jersey v dresu Anaheimu 12. listopadu neuspěl. Mighty Ducks podlehli 2:3 a Sýkora se nezapsal mezi střelce, což znamenalo i prohru v sázce s brankářem Martinem Brodeurem. Brankářská opora Devils z hecování vytěžila večeři, ale zatím zůstal dluh nesplacen. "Dluží mi to. Ale aby mi to nevrátil," na oko se před prvním finále strachoval Brodeur. Zápas ale Ďáblům vyšel, vyhráli hladce 3:0.

Reklama

Související témata:

Související články

Anaheim vybojoval postup do finále Stanley Cupu

Vítězstvím 2:1 nad Minnesotou ve čtvrtém zápase finále Západní konference playoff NHL se tým Anaheimu probojoval až do finále. Sérii totiž vyhrál 4:0 a poprvé...

Výběr článků

Načítám