Hlavní obsah

Svoboda: neřekl jsem, že se Čechmánek nechce vrátit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PHILADELPHIA/PRAHA

Situace kolem odchodu Romana Čechmánka z Philadelphie je opět o něco zamotanější. Čechmánkův agent Petr Svoboda popírá, že generálního manažera Flyers Boba Clarka informoval o neochotě ex-vsetínského gólmana vrátit se zpět do branky Letců. "Naopak, Roman mi oznámil, že se mu ve Philadelphii líbí a chtěl by se vrátit," říká Svoboda.

Foto: archív

Jan Kanyza

Článek

Svoboda reagoval na páteční Clarkovo prohlášení, v němž šéf Flyers oznámil, že "bude těžké Romana přivést zpátky do týmu. Mluvil jsem s jeho agentem a myslím, že cítí, že Philadelphia pro něj není dobré místo. Sice u nás má ještě smlouvu na dva roky, ale jeho agent si nemyslí, že se bude chtít vrátit."

Čechmánkův agent na internetových stránkách listu Philadelphia Inquirer přiznal, že s Clarkem hovořil, pouze ale o gólmanově pozici v klubu. "(Clarke) mi sdělil, že Romanova pozice v klubu není úplně dobrá - když na něj nadávají i vlastní fanoušci. Na to jsem řekl, že má pravdu a že o tom s Romanem promluvím," vysvětlil Svoboda.

Trenér Hitchcock byl také překvapen

"Nikdy jsem ale neřekl, že Roman nechce zpátky do Philadelphie. Naopak mi potvrdil, že hovořil v dobrém duchu s trenérem Hitchcockem a vrátit by se chtěl," popřel Svoboda striktně Clarkova slova.

Clarkovo rozhodnutí přitom překvapilo i kouče Flyers. Hitchcock potvrdil, že měl s Čechmánkem otevřenou debatu, v žádném případě ale nečekal tak náhlé rozhodnutí vedení klubu. "Vím, jak se asi Roman musí cítit. Oznámení o jeho výměně přišlo jako blesk z čistého nebe," řekl novinářům Inquireru.

Clarke na páteční tiskové konferenci po vyřazení Philadelphie z play off na adresu české brankáře řekl: "Pokusíme se jej vyměnit. To je jasné." Sice uznal brankářovy kvality, ale zároveň prohlásil, že je v play off nevyrovnaný.

V základní části je Čechmánek jistější

Letošní play off nebylo první, kdy Čechmánek nepodal stabilní výkon, v hodnocení gólmanů po základní časti ovšem figuroval na druhém místě. Navíc jeho průměr 1,96 gólu na zápas je po šedesáti letech nejnižší, jakého ve třech sezónách brankář s minimem 150 odehraných zápasů dosáhl.

Agenta Svobodu výroky na Čechmánkovu adresu rozčilují. "Vím, že některé góly, které dostal, byly hloupé. Tým mu ale v posledních dvou zápasech s Ottawou taky moc nepomohl. Je to můj klient, takže nemohu být nestranný. Snad si ale někdo ve Philadelphii nemyslel, že vychytá ve čtyřech zápasech nulu," hřímal Svoboda.

Reklama

Výběr článků

Načítám