Hlavní obsah

Sparta má titul, do Ligy mistrů ji doprovodí Slavia

PRAHA

Fotbalisté pražské Sparty slaví mistrovský titul. Rozhodlo o tom pondělní 30. kolo Gambrinus ligy, v němž lídr tabulky porazil Most 5:0. Po výhře 2:1 v Českých Budějovicích se vyhoupla na druhou příčku Slavia a zahraje si tak předkolo Ligy mistrů. Třetí skončila Mladá Boleslav, která porazila 4:0 Liberec. Obhájce titulu tak obsadil až konečnou čtvrtou příčku.

Článek

Sparta šla proti nemotivovanému soupeři rychle do vedení, už v 5. minutě se uvolnil Libor Došek a s pomocí tyčky poslal domácí do vedení. O deset minut později sparťanský dlouhán posunul míč Marku Kuličovi, ten si obhodil obránce a po kličce gólmanu Vaniakovi zvýšil. Po přestávce korunoval výborný výkon Došek dalším gólem a přihrávkou na trefu Kuliče. Parádním volejem se blýskl Kisel, Sparta salví už 34. titul v klubové historii.

Ze hry o titul tak byl Liberec, kterému by nepomohla ani výhra v Mladé Boleslavi. Středočeši mohli jít do vedení v prvním poločase, Matějovský ale neproměnil pokutový kop za nasimulovaný pád Dittricha. Domácí se dočkali v druhé půli a třemi góly srazili soupeře na kolena. Po gólech Kisely se trefil i obránce Kopic a v závěru uzavřel skóre na 4:0 střídající Holub. Po zápase oznámil trenér Uhrin, že na lavičce Mladé Boleslavi končí.

Jackpot tak spadl do klína Slavii, které výhra 2:1 v Českých Budějovicích pomohla k závěrečné druhé příčce. Sešívané poslal do vedení z penalty Kalivoda, ještě v první půli zvýšil Vlček. Domácí po vyloučení Švece stihli jen snížit Táborským. Slavia má ze tří osmapadesátibodových celků nejlepší bilanci ze vzájemných zápasů.

Zlín remizoval s Olomoucí 1:1, Ostrava vyhrála díky gólu kanonýra Střihavky v Teplicích 2:1. Brno zvítězilo v Příbrami 1:0 a oznámilo, že v příští sezóně jej bude trénovat Petr Uličný [celá zpráva].

Jablonec porazil 3:1 Slovácko, ale o výhře nad posledním celkem soutěže rozhodl až v závěru utkání. Kladno remizovalo 1:1 s Plzní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám