Hlavní obsah

Slovan si znovu zahraje finále slovenské extraligy

– PRAHA

Dramatický souboj plný tvrdých kontaktů, bruslařských dostihů a vzrušujících momentů, ale i defenzivních chyb na obou stranách. Takový byl pátý semifinálový duel slovenské extraligy mezi Slovanem Bratislava a Duklou Trenčín. Úřadující šampión Slovan nakonec před vyprodaným hledištěm dovedl utkání do vítězného konce.

Foto: Milan Haluška

Areál loděnice v Karviné

Článek

Hokejisté ze slovenské metropole porazili Duklu 4:3 a znovu po roce budou mít příležitost vybojovat extraligové zlato.

Slovan se ujal vedení v jedenácté minutě gólem Junase, který využil třetí přesilovou hru. Hosté srovnali až na začátku druhé třetiny, ale pak je dostal do vedení Václav Král. Slovan srovnal, a když šel vzápětí Král na čtyři minuty na trestnou lavici, zvýšil na 3:2 gólem Javína.

V závěrečné třetině rozhodl o vítězství Slovanu v 52. minutě Halaj. Trenčín poté čtyři minuty před koncem sice snížil na rozdíl jednoho gólu, avšak k vyrovnání nepomohla ani závěrečná power-play.

"Byl to jednoznačně nejdramatičtější zápas série. Museli jsme reagovat na zvraty v utkání a také měnit sestavu. Trenčín nás potrápil, ale to je před finále jedině dobře. Myslím, že si finále zasloužíme," prohlásil po utkání spokojený Július Šupler, kouč vítězů.

Slovan se ve finále utká ve čtvrtek 3. dubna v Bratislavě s vítězem druhého semifinále Zvolen - Košice.

Švédské finále: Färjestad s Frölundou

Hokejisté Frölundy postoupili do finále švédské ligy, v němž bude jejich soupeřem obhájce titulu Färjestad. Frölunda ve středu dosáhla potřebné čtvrté semifinálové výhry na ledě Timry, kde zvítězila 4:0. Tři branky hosté vstřelili během pouhých čtyř minut v třetí třetině.

Färjestad, jehož hráčem je i český obránce Radek Hamr, zvítězil v sérii s Djurgaardenem 4:1 na zápasy.

Reklama

Související témata:

Související články

Čeští hokejisté září po celé Evropě

Čeští hokejisté si zřejmě zahrají finále všech vyspělých evropských lig, v řadě mužstev jim dokonce připadá klíčová úloha, a tak je reálná šance, že se několik...

Výběr článků

Načítám