Hlavní obsah

Se Šimákem je to skvělé, libuje si Štajner

Novinky, Radek Malina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HANNOVER/PRAHA

Během víkendu odstartovala prvním kolem německá bundesliga. Začátek soutěže skvěle vyšel Hannoveru, který vyhrál v Hamburku. V dresu vítězů se zaskvěli Jan Šimák, který byl po neúspěšném ročním působení v Leverkusenu odepsán jako vyhaslá hvězda, i Jiří Štajner. Bývalý liberecký útočník po utkání zářil blahem.

Foto: archiv město Písek

ilustrační foto

Článek

"Je to skvělé. Máme hodně těžký los, v příštích kolech nás čekají Bayern Mnichov a Leverkusen, takže jsem potřebovali zabrat. Nečekali jsme, že to vyjde na tři body, ale rozhodně to je skvělé pro sebevědomí.

Nedokážu posoudit, jestli nás Hamburk podcenil poté, co jsme se v loňské sezóně těžce zachraňovali, zatímco oni jsou pasováni na černé koně soutěže. Rozhodně nám pomohlo, že vyhráli Německý pohár. Možná byli trošku utahaní."

Chyběl Ujfaluši

"Nám však vyšla skvěle taktika. Stáhli jsme se a čekali na brejky, což se vyplatilo. Oni vlastně jenom nakopávali míče, my jsme to sbírali bez větších problémů. Navíc jsme velmi dobře pokryli strany, takže soupeř se vlastně v celém prvním poločase dostal do jediné šance, a to ještě po standardní situaci. Po přestávce měli v rychlém sledu tři šance. Kdyby je dali, bylo to zlé.

Myslím, že Hamburku hodně chyběl Tomáš Ujfaluši, který ještě odpykává trest za vyloučení v minulém ročníku. V obraně byla jeho absence viditelná, neměl jim kdo rozehrávat míče. On je totiž nesmírně platný. V tom jsme měli situaci trošku snadnější.

Ale ustáli jsme to a udrželi vedení po mé brance z úvodu. Viděl jsem, že Honza Šimák bude střílet, tak jsem nabíhal před branku na odražený balón a bez problému ho dopravil zpět do sítě, protože brankář to vyboxoval přímo ke mně. Mohl jsem mu to oplatit ještě před přestávkou, ale nepřihrál jsem včas. Stačilo, abych míč dal o trošičku rychleji a byl by před prázdnou brankou."

Útok na pohár

"S Honzou je to skvělé. Je to úplně o něčem jiném než v minulé sezóně. Maximálně si vyhovíme, křikneme na sebe česky, takže nám obránci nerozumějí. Myslím, že to bude fungovat ještě lépe. Ta změna je veliká. Honza hrál s velkou chutí, hodně střílel, nahrával, byl fakt skvělý. Jen škoda, že nehraje Jirka Kaufman, to už by nemělo chybu. V přípravě byl nejlepší, i v tréninku je super, ale trenér je proti němu nějaký zaujatý. Dokonce nebyl ani v nominaci k zápasu.

Po minulé sezóně, kdy jsme se zachránili, mluví vedení o útoku na Pohár UEFA. Myslím, že mužstvo na to máme. Bylo by to super. Osobně budu spokojený, když se bez problémů udržíme a skončíme do desátého místa. A taky doufám, že budu pravidelně hrát a občas vstřelím nějakou branku."

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám