Hlavní obsah

Rosický prodloužil v Dortmundu až do roku 2008

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DORTMUND

Borussia Dortmund rázně vzkázala všem potenciálním zájemcům o Tomáše Rosického, že se s ním v žádném případě nehodlá v nejbližší době rozloučit. Německý klub totiž v pátek prodloužil s dvaadvacetiletým špílmachrem smlouvu až do 30. června 2008. Původní kontrakt měl českému reprezentačnímu záložníkovi vypršet za tři roky.

Foto: WTHA

3. Mistrovství světa ve stolních hokejích, Wodzislaw Ślaski, Polsko - turnaj jednotlivců - air hockey

Článek

"Vím, že tento mančaft bude ještě hodně úspěšný," odůvodnil Rosický podle agentury DPA, proč se vestfálskému klubu upsal na tak dlouhou dobu. Do Dortmundu zamířil předloni v létě z pražské Sparty, která za něj inkasovala 25 milionů marek (tehdy 449 milionů korun), což bylo v té době rekordní odstupné, které kdy německý tým zaplatil za cizince.

Spekulace škodily

Rosického jméno se na přelomu roku přetřásalo v médiích v souvislosti se zájmem Barcelony. Nedávno se ke španělskému velkoklubu přidal údajně i AC Milán. "Tomáš ale není objektem žádných spekulací," zopakoval dnes sportovní manažer Borussie Michael Zorc. Rosický sám přiznal, že mu zprávy o možném odchodu z Německa hodně ublížily.

"Teď už snad konečně bude konec všem spekulacím o mé budoucnosti, které odváděly mou pozornost a škodily mi," přiznal dnes Rosický. Jakým způsobem je prodloužení smlouvy spojeno s výší platu, klub nezveřejnil. "Podle mých informací se jedná o mírné změny v platové oblasti," uvedl pouze Zorc.

Když do Dortmundu český špílmachr přišel, podle deníku Sportbild si měl v prvním roce vydělat tři miliony marek (v přepočtu více než 54 milionů korun), přičemž každým rokem se mu plat zvýšil o další milion marek. "Tomáš je jedním z našich nejdůležitějších hráčů a hra Borussie na něm stojí," vyzdvihl Zorc kvality Rosického, s nímž v klubu působí i druhá česká opora Jan Koller.

Vysoké 'výkupné'

Současná smlouva nepřipouští, že by Rosický mohl během trvání kontraktu odejít jinam. Představitelé Borussie upozornili, že pokud by o něj nějaký klub projevil eminentní zájem, 'výkupné' by muselo být hodně vysoké. Úspěšný český fotbalista si prý prodloužením pobytu v Dortmundu vrátka otvírající cestu do jeho oblíbeného Španělska úplně nepřibouchl. "Ve fotbale je možné cokoliv. Že jsem prodloužil do roku 2008 nic nemění na tom, že bych někdy chtěl hrát ve Španělsku," dodal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám