Hlavní obsah

Pátá etapa patřila Lopraisovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AL-BURMA

Karel Loprais ovládl páté dějství rallye Dakar, které vedlo napříč Tunisem z Tázauru do Al-Burmy. Etapu v celkové délce 494 km s téměř třísetkilometrovým speciálním úsekem vyhrál před Rusem Čaginem téměř o minutu a v průběžném pořadí mu náleží druhá příčka.

Foto: PRÁVO – Hynek Paštěka

Oprava jedné z dominant Vršovického náměstí by měla být hotova na konci roku 2011.

Článek

Tomáš Tomeček s druhou tatrou dojel čtvrtý s mankem přes devět minut a celkově je pátý. "Etapa nebyla na dakarské poměry až tak dlouhá, ale typicky africká, takže startovní pole se začíná rovnat tak, jak má," řekl České televizi mechanik Tomečkovy posádky Jaromír Martinec. "Jsme rádi, že se tatry neztratily. Výsledky dokazují, že jsme plnohodnotnou konkurencí kamazům a dafům," dodal Mudroch.

Třetí český zástupce v soutěži kamionů Martin Macík skončil s více než hodinovým odstupem na 22. místě a v průběžném pořadí je o dvě místa výše.

Macháček stále druhý ve čtyřkolkách

V kategorii automobilů nenašel přemožitele obhájce prvenství Hiroši Masuoka na mitsubishi. Z čela sesadil týmového kolegu Francouze Stéphana Peterhansela, oba soky však dělí necelá minuta.

Mezi motocyklisty si první místo upevnil vítězstvím Richard Sainct na KTM. Druhá pozice v etapě i celkově patří loňskému vítězi Fabriziu Meonimu z Itálie na stejném stroji. Josef Macháček je v kategorii motocyklů na průběžném 57. místě, mezi čtyřkolkami si drží druhou příčku.

Reklama

Související články

Tomeček s tatrou vyhrál prolog Dakaru

Tomáš Tomeček s kamionem Tatra vyhrál kilometrový prolog, kterým byl ve středu v Marseille zahájen 25. ročník Rallye Dakar. Nástrahy trati zvládl za dvě minuty...

Druhá etapa Dakaru patřila Francouzům

Prestižní Rallye Dakar měla ve čtvrtek na programu 2. etapu, která se vydařila Francouzům. Motocyklistům vévodil Richard Sainct, mezi automobilisty si nejlépe...

Macháček se propadl, Loprais stále pátý

Rallye Dakar ukončila své působení na starém kontinentu. Po etapě, která vedla ze španělského Castillónu do Valencie, se závodníci v sobotu přesouvají do...

Výběr článků

Načítám