Hlavní obsah

Paska podal trestní oznámení na Kramariče

Novinky, Karel Felt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Válka fotbalových agentů se dostala do další fáze. Hráčský agent ČMFS Pavel Paska podal ve středu na Městském státním zastupitelstvu v Praze trestní oznámení na JUDr. Julia Kramariče pro trestný čin pomluvy. Už v pondělí inicioval jednání dvou komisí ČMFS - arbitrážní a disciplinární.

Foto: Martina Surynková

Competitive Intelligence

Článek

Trestní oznámení podal proto, že "jeho (Kramaričovo - pozn. red.) mediální vystupování, difámující a hrubě urážlivé výroky, které odezněly na moji osobu, způsobují mě osobně, mé rodině i mému podnikání značné škody, které prostě nelze přehlédnout," píše se v prohlášení, které Paska přednesl na středečním setkání s novináři.

Arbitrážní komise ČMFS by pak měla projednat neoprávněný postup hráčů Libora Doška, Jakuba Hottka a Petra Švancary, kteří vypověděli jednostranně smlouvy uzavřené s Paskou. Disciplinárka by se měla zabývat podle Pasky nekalými praktikami hráčského agenta Ondřeje Chovance, s nímž je Paska ve sporu.

Problémy nastaly vstupem Chovance

Paska je toho názoru, že mezi hráčskými agenty byla vždycky tvrdá konkurence, ale měla svoje pravidla, která všichni dodržovali. "Problémy nastaly poté, co licenci dostal Ondřej Chovanec a na trh vstoupila jeho Chovanec Sport Agency. On a jeho spolupracovník Julius Kramarič tato pravidla nectí. Jejich chování je neetické a nekalosoutěžní. Dvacet hráčů rozvázalo protiprávně svoje smlouvy s agenty. U mne se to týkalo čtyř hráčů - Doška, Hottka, Švancary a jednoho, kterého vzhledem k jeho věku nechci jmenovat," konstatoval Paska.

Jeho právní zástupce František Gebauer uvedl, že hrubě nesouhlasí s Kramaričovým názorem, že by smlouva byla cárem papíru a lze ji kdykoliv zrušit. "Nebudeme žádným způsobem předjímat ani jednání orgánů činných v trestním řízení, ani fotbalových orgánů, protože k nim máme plnou důvěru," zdůraznil Gebauer a dodal, že Kramaričovo trestní oznámení proti Paskovi je pro něj zatím virtuální realitou, protože jeho ani Pasku v tomto ohledu zatím příslušné orgány nekontaktovaly.

Za útokem na Kramariče není

Paska odmítl jakoukoliv spojitost svojí osoby s ohrožením Kramariče, k němuž mělo dojít údajně z Paskovy iniciativy v Moskvě. "Pikantní je, advokát JUDr. Julius Kramarič neučinil za dobu jeho pobytu na území Ruské federace o tvrzeném incidentu žádné oznámení našemu diplomatickému úřadu, případně policii Ruské federace. Zejména však nelze přehlédnout, že neučinil takové oznámení orgánům činným v trestním řízení, po svém příletu do České republiky," píše Paska ve svém prohlášení.

Podle něj jde o účelovou kampaň proti jeho osobě a metody, jež jsou mu podsouvány, jsou jeho podnikání cizí. Navíc na území států bývalého SSSR nikdy nepodnikal a nepodniká.

Gebauer se nechtěl vyjádřit k údajnému vydírání předsedy ČMFS Jana Obsta Kramaričem. Hovořil však o určitých indiciích a o tom, že jednáním Kramariče se bude zabývat Advokátní komora. Paska, který zastupuje například fotbalové hvězdy jako jsou Rosický, Koller, Berger, Poborský, Šmicer, Baroš, Kuka nebo Svěrkoš svými kroky sleduje především cíl, aby ČMFS udělal pořádek ve způsobu činnosti hráčských agentů, jimž vydal licence, protože zmíněné praktiky nepůsobí dobře ani na samotné hráče.

Bez komentáře

Julius Kramarič se o Paskově prohlášení a jeho tiskové konferenci dozvěděl od médií hned ve čtvrtek odpoledne. Žádné bezprostřední kroky v tomto směru však nehodlá podniknout.

"Nebudu to vůbec komentovat, protože nemám v ruce žádné konkrétní podklady. Reagovat budeme až po vyjádření orgánů činných v trestním řízení. Do jejich kompetence nemohu a nechci zasahovat. A ani nehodlám nic předjímat," řekl Právu Julius Kramarič.

Reklama

Související články

Válku fotbalových agentů vyšetřuje policie

Slovní přestřelky fotbalových agentů se vyostřily. Otevřenou válku mužů zajišťujících přestupy hráčů začala vyšetřovat policie. Nůž se dokonce měl ocitnout...

Neválčeme, není o co, vyzývá Zíka

Jeden z prominentních českých hráčských agentů Pavel Zíka se na 'válku agentů' dívá s nadhledem. "Přijde mi to k smíchu. Je to spíš žabomyší válka," říká...

Policie k případu Krameričova napadení mlčí

Případ údajného napadení Julia Kramariče v Rostově na Donu vyšetřuje úřad pro odhalování organizovaného zločinu. "Mohu jen potvrdit, že případem se zabývá...

Výběr článků

Načítám