Hlavní obsah

Papadopulos získal řecký pas a může do Arsenalu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ostravský fotbalový talent Michal Papadopulos může slavit. Konečně se totiž dočkal řeckého pasu a na cestě do londýnského Arsenalu už neleží žádná překážka. Osmnáctiletý útočník možná již tento týden, nejpozději na začátku příštího, podepíše nový kontrakt, který z něj na příštích pět let udělá hráče slavného klubu.

Foto: Michaela Poláková

Trasa závodu

Článek

Vstupní brána na Britské ostrovy se talentovanému mladíkovi otevřela krátce po dnešním poledni. Manažer Pavel Zíka mu mohl oznámit, že řecká ambasáda konečně vydala kýžený doklad. "Je to hotové, už to mám v kapse," vydechl si Papadopulos spokojeně.

Řecký pas mu umožní hladký odchod do Anglie. Jako občan České republiky, která zatím ještě není právoplatným členem Evropské unie, by musel komplikovaně usilovat o zisk pracovního povolení. Přidělení pasu se však nakonec dlouho protahovalo.

"Snažil jsem se na to nemyslet, ale jasně, že jsem cítil nejistotu. Připouštěl jsem si i možnost, že bych další sezónu začal v Baníku. To by mě ale zase nijak netrápilo," tvrdil Papadopulos.

Konkurence se nebojí

Hbitý forvard teď začíná intenzivně dohánět měsíční tréninkové manko. Vyžádala si jej léčba pochroumaného menisku, který fotbalistu zradil po jednom ze soubojů v přípravném utkání na soustředění v rakouském Lindabrunnu. Po třítýdenní rekonvalescenci brzy zahájí ostrý trénink.

"Koleno už je v pořádku. Ještě sice rehabilituju, chodím plavat, ale už můžu normálně běhat," popsal svůj aktuální zdravotní stav. Ten si však ověří i specialisté v jeho novém působišti. "Určitě mě tam vezmou na další testy, ale zatím nemám žádné podrobné informace. Čekám, že první týden bude spíše volnější. Aspoň dokud nebudou přesně znát můj zdravotní stav," uvažoval Papadopulos.

Konkurence v nabitém kádru se nebojí. Zatím cítí důvěru kouče Wengera a chce se probít do ligového kádru. Kdyby to nevyšlo, po sezóně by podle smlouvy mohl odejít jinam. "To je všechno strašně daleko. Teď jsem nesmírně šťastný, udělám všechno pro to, abych se v Arsenalu prosadil," pronesl odhodlaně.

Ostrava má inkasovat 100 miliónů

Pravý shon nastane pro českého reprezentanta do 19 let zřejmě až nyní. "Musím se co nejrychleji sbalit. Na tom závisí i termín mého odletu. Jestli všechno rychle stihnu, mohl bych letět v pátek, ale osobně si myslím, že to bude spíše až sobota nebo neděle," tušil Papadopulos. Do Londýna ho doprovodí jeho otec, také bývalý fotbalista.

Ostrava za Papadopulosův přestup vyinkasuje v přepočtu sto milionů korun. Obdrží je ve čtyřech splátkách. Papadopulos je třetím hráčem, který v létě zamířil z Baníku za lukrativnějším angažmá. Kanonýr Václav Svěrkoš přestoupil do Mönchengladbachu a záložník Martin Lukeš do pražské Slavie.

Reklama

Související články

Papadopulos jde do Arsenalu

Fotbalista Baníku Ostrava Michal Papadopulos přestoupí v létě do Arsenalu. Právu to potvrdil Viktor Kolář z agentury Sport Invest, který hráče během...

Výběr článků

Načítám