Hlavní obsah

Na Australské rallye možná usedne do fabie Kresta

Novinky, Karel Felt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Roman Kresta se možná alespoň na nějaký čas vrátí do továrního mladoboleslavského týmu a na zářijové Rallye Australia by jel místo Didiera Auriola s Fabií WRC. Francouz se totiž podrobil operaci ramene, v němž ho trápil chronický zánět kloubů, a nemohl startovat ve Finsku. Momentálně je zraněný i Toni Gardemeister, který si zlomil kůstku v zápěstí.

Článek

"Zatím je předčasné dělat jakékoliv závěry. Auriol tvrdí, že téměř na sto procent bude v pořádku a totéž říká i Gardemeister. V každém případě počkám na vyjádření lékařů, což by mělo být nejpozději začátkem nového týdne. Zatím si spíš v hlavě rozebírám, koho bychom mohli oslovit, ale šlo by stejně o záskok, protože naši jezdci mají platné smlouvy," řekl šéf Škoda Motorsport Teamu Pavel Janeba.

Podle informací Práva, kterou Janeba nevyvrátil, je jedním z možných uchazečů Kresta, který už s továrními vozy z Mladé Boleslavi jezdil. V úvahu připadá i testovací jezdec škodovky Švéd Kenneth Eriksson, ale mluví se i o mladém Finovi Janne Tuohinovi.

Tovární tým by prý rozhodně nevyužil Barum rallye k testu náhradníka. Kresta by se údajně nabídce z Mladé Boleslavi nebránil. Momentálně si vede výborně s peugeotem ve francouzském týmu Bozian a jedná s některými továrními týmy o příštím angažmá.

Reklama

Související články

Fabie nedojely ani ve Finsku

Po neúspěšném vstupu do šampionátu automobilových soutěží při Rallye Německa neprojedou nové fabie WRC cílem ani ve Finsku. Po pátečním odstoupení Didera...

Výběr článků

Načítám