Hlavní obsah

Mladíci se poperou o první postupové místo

Novinky, Radek Malina
LIBEREC

Českou fotbalovou reprezentaci do jedenadvaceti let čeká rozhodující bitva o vítězství ve 3. kvalifikační skupině. Pokud svěřenci Wernera Ličky v Liberci porazí Nizozemsko, postoupí do osmifinálové baráže o ME z prvního místa bez ohledu na výsledek posledního zápasu v Rakousku.

Foto: Jan Hromádko

Například pro mne jako moderátorku a člověka, který se vyjadřováním živí, je intenzivní trénování projevu žádoucí a vždy přínosné.

Článek

"Jde o naplnění snu celého týmu. Toužíme po výhře, která přinese prvenství ve skupině. Odmítám jakékoli alibi. Strach není na místě. Jsme nohama na zemi, dostatečně pokorní, ale strach naše touhy nenaplní," burcuje mužstvo trenér Werner Lička.

Pro zranění musí oželet obránce Hudce z Olomouce, který už odcestoval domů, Polák je kvůli žlutým kartám v trestu. Mužstvo doplnil uzdravený Jun ze Sparty, povolán byl útočník Fořt ze Slavie a brankář Grigár z Vítkovic, protože Laštůvku trápily bolesti v kotníku. "Ale už by měl být fit. Stejně jako Svěrkoš, který byl nachlazen," říká Lička.

Předpokládaná sestava Česka
Laštůvka - Vidlička, Schuster, Koubský, Bureš - Kobylík, Plašil, Trojan, Hrdlička - Lička, Svěřkoš.
Utkání začíná v 16.40 h, přímý přenos vysílá TV Prima.

Svěrkoš má důvěru

Přestože poslední utkání v Bělorusku přineslo českému týmu první prohru v kvalifikaci, žádné zásadní změny v sestavě trenér nechystá. "Nikdo nemůže čekat nic překvapujícího. I Svěrkoš, kterému se poslední utkání zcela nevydařilo, má naši důvěru," zdůrazňuje trenér.

V přípravě po zápase v Bělorusku se mladíci zaměřili na zlepšení spolupráce v jednotlivých řadách a také útočné fáze celého týmu. "Je potřeba hru zefektivnit," je jasné Ličkovi. Očekává zcela jiný zápas než v Bělorusku. "Rozhodně to nebude lehčí. Nizozemci mají jinou mentalitu, jsou hodně sebevědomí, možná až přehnaně. Mají vysokou taktickou vyspělost a ofenzivní křídelní pojetí," odkrývá poznatky o protivníkovi Lička.

Věří, že hráči zápas zvládnou a získají tři body. "Odmítám spekulovat o psychické odolnosti mužstva. To je ujeté. Zápas v Bělorusku vyjma dvacetiminutové fáze v prvním poločase nebyl tak špatný. Jen finální část nám nevyšla. To musíme zlepšit," plánuje Lička.

Reklama

Související články

Lička: Jsme teprve v polovině cesty

Česká fotbalová reprezentace do jedenadvaceti let je na nejlepší cestě k vítězství ve třetí kvalifikační skupině mistrovství Evropy. Svěřenci trenéra Wernera...

Výběr článků

Načítám