Hlavní obsah

Lyžaři jednají o bojkotu závodů ve Finsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSLO

V příští sezóně by se ve Finsku neměl běžet ani jeden závod Světového poháru. Lyžaři tak chtějí dát najevo svůj postoj k nejnovější dopingové kauze. Finský svaz v pátek oznámil, že jeden z reprezentantů měl na nedávném MS ve Val di Fiemme pozitivní test, což vzedmulo vlnu kritiky nejen v této severské zemi, ale v celém lyžařském světě.

Foto: Petr Skála

I tento útok Sparty v derby ragbyových celků z Prahy 9 skončil neúspěšně

Článek

Finskem už totiž jeden dopingový skandál otřásl. Na mistrovství světa v Lahti před dvěma lety neprošlo testy šest reprezentantů, včetně hvězd, jakými byli Mika Myllylä a Harri Kirvesniemi. Všichni dostali trest v podobě dvouletého zákazu startů. Aféra stála místo i členy realizačního štábu finské reprezentace a několik lidí z vedení svazu.

V Oslu se dnes sešli trenéři a vedení několika lyžařských reprezentací a dohodli se na tom, že by se v příští sezoně ve Finsku neměl jet ani jediný závod SP. "Jestliže tamní svaz není schopen zabránit, aby se dopovalo, pak není kompetentní ani k tomu, aby pořádal závody Světového poháru," shrnul stručně trenér německé běžecké reprezentace Jochen Behle.

Finský svaz nezveřejnil jméno hříšníka a chce tak učinit až podle toho, jak dopadne druhá zkouška, jejíž výsledek bude znám 17. března. Podle tamní tiskové agentury jde o Kaisu Varisovou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám