Hlavní obsah

Lazio vyhrálo v Krakově a je ve čtvrtfinále Poháru UEFA

KRAKOV

Fotbalisté Lazia Řím zvítězili ve středeční odložené odvetě osmifinále Poháru UEFA v Krakově nad tamní Wislou 2:1 a postoupili mezi nejlepší osmičku. Soupeřem v duelu o účast v semifinále jim bude přemožitel pražské Slavie Besiktas Istanbul.

Foto: Jana Digrinová

Kaple s obrazem slavného českého malíře Karla Škréty, jemuž je věnována konference příští týden, která proběhne v Kášteře sv. Anežky České.

Článek

Oproti minulému čtvrtku, kdy bylo hřiště úplné zmrzlé, se tentokrát pořadatelům povedlo uvést plochu do přijatelného stavu, ale zranění se aktéři zápasu přesto nevyhnuli. Kuriózně postihly zdravotní problémy skotského rozhodčího Dougala, jenž si po čtvrthodině podvrtl kotník a musel odstoupit. Na hřišti jej nahradil jeho krajan Clark.

Domácí přivítal v mrazivém večeru aplausem vyprodaný stadion a po necelých třech minutách vybuchl nadšením. Nigérijec Uche poslal kupředu Kuzbu, ten se protáhl mezi Coutem a Stamem a křížnou střelou poslal domácí do vedení. Portugalský obránce smazal svou chybu záhy. Francouzský brankář Wisly Hugues podběhl Chiesův centr a neobsazený Couto neměl problémy hlavou vyrovnat.

I výsledek 1:1 by po remíze 3:3 stačil k postupu domácím, ale Chiesa byl proti. Argentinec López přeskočil v hlavičkovém souboji svého strážce a předložil italskému útočníkovi míč k postupovému gólu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám