Hlavní obsah

Flotila automobilů pro zimní olympiádu juniorů

Novinky, Milan Turek

Zimní evropský olympijský festival (EYOWF) je nejvýznamnější událostí pro sportovce ve věku 14 až 18 let. V Liberci se uskuteční od 12.do 19. února - přijede sem celkem patnáct set juniorů z padesáti zemí Evropy. Češi a Rusové budou mít nejpočetnější obsazení ve všech disciplinách.

Foto: Milan Turek

Seřazená flotila padesáti aut v Tipsport Aréně, která Škodovka poskytla organizátorům EYOWF 2011 v LIberci

Článek

Pouhé čtyři dny zbývají do zahajovacího ceremoniálu 10. zimního evropského olympijského festivalu mládeže (EYOWF) 2011 v Liberci. Přijíždějí první hosté, sportovní delegace a jsou připravovány významné sportovní diplomatické aktivity. Na sever Čech do areálů a k návštěvě státních představitelů přijedou sportovní funkcionáři nejen z Evropy, ale také například z Číny a Ameriky.

Vedle soutěží mladých sportovců zde budou vědecká setkání na univerzitě, politická jednání s místními zástupci státu, ale i české vlády.

Mezi hosty se objeví legendy olympiád Vlado Divac, Květa Pecková, Jean Michel Salve, Katarina Wittová a Jan Železný. Přítomni budou také předsedové olympijských výborů všech zemí, které vysílají do Liberce závodníky. Nejvýznamnějším hostem festivalu bude předseda mezinárodního olympijského výboru Jacques Rogge.

Důstojnost zahajovacího ceremoniálu festivalu v neděli 13. února zvýrazní osobnost předsedy Senátu Milana Štěcha. Ideou večera v Tipsport Aréně bude prezentace významných osobností, objevů, vědců, umělců a sportovců pod heslem "Co Češi dali světu". Liberec poskytne obraz o tom, nač můžeme být ve světě pyšní a co o nás vytváří ty nejlepší dojmy.

Festivalový oheň zažehne pochodeň, jejíž plamen přivezli koncem ledna představitelé festivalu z Řecka. Na pódium ji dopraví mladí sportovci Liberecka - běžkyně na lyžích Petra Hynčicová a hokejista Petr Mikyska. Jako každá velká sportovní soutěž bude mít i festival svou hymnu, tříminutový song Hey you ztvárnili členové a protagonisté skupiny Eddie Stollow.

O bezpečnou a komfortní mobilitu sportovců, organizátorů, hostů a novinářů se v místech konání postaral největší sponzor festivalu automobilka Škoda. Flotilu padesáti vozů převážně octavií předali organizátorům v Tipsport Aréně již v úterý. Na festivalu se firma představí i svým programem 4x4, kde umožní rodinám s dětmi poznat výhody vozů Škoda. Své partnerství s EYOWF 2011 označila Škodovka jako "Mini Olympiádu hvězd zítřka". 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám