Hlavní obsah

Janiš doufá, že mu Hockenheim bude sedět

HOCKENHEIM

Stejně jako při minulém závodu na okruhu v Silverstonu vstoupí český automobilový jezdec Jaroslav Janiš i v osmém podniku mezinárodního mistrovství formule 3000 do neznáma. Ani v německém Hockenheimu totiž nadějný český závodník nikdy nejel, neboť okruh loni prošel výraznou změnou, která jej zpomalila. Na trati v Silverstonu dojel Janiš desátý.

Článek

Janiš i jeho kolega z týmu Superfund-ISR-Charouz Yannick Schroeder si víkendovým sedmým místem ve čtyřiadvacetihodinovém závodu ve Spa v Belgii zvedli sebevědomí. "Absolvoval jsem tady pouze pár kol s formulí Volkswagen, takže znám alespoň jeho přesný profil. Je to pěkná trať, ale dost obtížná. Zda mi bude vyhovovat či nikoliv ukáží až první kola. Věřím, že to bude dobré," nechal se slyšet Janiš.

Nová část okruhu obsahuje i velmi ostrou "vracečku", která má nabídnout možnosti k předjíždění. Jezdce formule 3000 čeká v sobotním závodu třiatřicet kol na okruhu dlouhém 4574 metrů. Obhájcem vítězství je Giorgio Pantano. "Problémy s nastavením vozu v Anglii nás přinutily vrátit se k tomu naladění, s nímž jsme jeli předtím," vysvětloval Janiš.

Rád by opět vystoupil na stupně vítězů

V úterý absolvoval v Mostě funkční test, aby si po závodu ve Spa zase zvykl na formuli. "Škoda, že nám počasí neumožnilo odjet více kol a odzkoušet nějaké věci na nastavení vozu. Ve Spa jsem letos poprvé dojel ve významném mezinárodním závodu na stupních vítězů," glosoval třetí místo v třídě N-GT. "Je to příjemný pocit a rád bych ho brzo prožil znovu," řekl Janiš.

I Schroeder by rád vylepšil výkon ze Silverstonu. "Čeká nás nabitý volný trénink, protože se budu učit okruh. Nikdy jsem nejel na staré ani nové verzi a navíc budeme pracovat na nastavení vozu," prohlásil Francouz, v minulém závodu devátý. "Snad stihneme vše potřebné, neboť hned následuje kvalifikace, která bude jako vždy hodně důležitá. Konkurence je silná, ale v průběhu sezóny jsme ukázali, že s ní můžeme bojovat," dodal.

Páteční kvalifikace začne v 16:25, start sobotního závodu je naplánován na 15:50. Přímý přenos vysílá stanice Galaxie Sport.

Průběžné pořadí (po sedmi závodech):
1. Wirdheim (Švéd./Arden)52 bodů
2. Pantano (It./Durango)34
3. Liuzzi (It./Red Bull Junior)29
4. Sperafico (Braz./Coloni)27
5. Toccacelo (It./Super Nova)27
6. Kiesa (Dán./Super Nova)20
7. Janiš (ČR/Superfund-ISR-Charouz)13

Reklama

Související články

Janiš bude poprvé závodit za tmy

Premiérově se na start 24hodinového závodu v belgickém Spa, který je součástí šampionátu FIA GT, v sobotu postaví česko-francouzská posádka týmu Menx s vozem...

Janiš byl závodem ve Spa nadšen

Čtyřiadvacetihodinový závod jel poprvé v životě, ale na náročné trati za proměnlivého počasí na okruhu v belgickém Spa zvládl vše na jedničku. Sedmé místo...

Výběr článků

Načítám