Hlavní obsah

Jak Beckham vybíral nejlepší číslo na dres

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ve středu bylo zveřejněno poslední tajemství spojené s přestupem fotbalového záložníka Davida Beckhama do Realu Madrid. Kapitán anglické reprezentace převzal dres s číslem 23. Proč si vybral právě toto číslo?

Foto: archiv pořadatele

Skupina Starý fóry a Tomáš Linka vystoupí dnes večer ve Vsetíně.

Článek

Třiadvacítku proslavil ve světě legendární basketbalista Michael Jordan. Ten je Beckhamovým hrdinou, faktorů však bylo více. Jako obvykle jsou i za tímto peníze. Právě tahle ve fotbalovém světě neobvyklá cifra může pomoci prodávat Beckhamův dres v zámoří. A tam leží spousta fotbalem nedotčených dolarů...

Záložník je populární v Evropě i Asii, ale USA? Zatím nic moc. "Chci to změnit," netají se a třiadvacítka je dobrá volba. Ostatně o tom, jak je tohle číslo ve Spojených státech populární, svědčí i to, že si ho vybral i LeBron James. Osmnáctiletý basketbalový talent ještě nenastoupil ani k jedinému utkání profesionální NBA, přesto už má v kapse smlouvu znějící na téměř třináct miliónů dolarů.

Čtyřka je nešťastná

Zároveň mu však číslo může pomoci i v Asii. Jordan tam patří k nejoslavovanějším celebritám a spojení Beckham a číslo 23 může Angličanovu popularitu jen umocnit. Navíc Jordana i novou posilu madridského 'Bílého baletu' zastupuje táž agentura.

A poslední věc. Deník The Sun píše o Beckhamově setkání s Jordanem. To proběhlo v jedné restauraci. "Seděl jsem s Victorií a u vedlejšího stolu seděla Madonna. A vedle ní chlapík. Koukám na něj a říkám: 'Bože, to je Michael Jordan'," vyprávěl fotbalista. "Victorie mi říká, ať na něj necivím. Michael se postavil a potřásli jsme si rukama. Byl to skvělý okamžik," vyznal se.

Ptáte se, co čtyřka, kterou v Realu také nabízeli? Tak tu rozhodně marketingový tým okolo Beckhama odmítl. Mnozí lidé v Asii totiž toto číslo považují za nešťastné. Stejně jako v západním světě třináctku.

Reklama

Související články

Potvrzeno: Beckham odchází do Realu

O dalším působišti hvězdy Manchesteru United Davida Beckhama je po všech spekulacích rozhodnuto. Zástupci Manchesteru potvrdili původní informace španělských...

Raúl Beckhamovi sedmičku nedá

Přestup Davida Beckhama do Realu Madrid vyvolal řadu otázek. Jak se anglický fotbalista zabydlí v mužstvu plném hvězd a bude dál nastupovat na pravém kraji...

Výběr článků

Načítám