Hlavní obsah

Hvězdnému Realu bude šéfovat Portugalec Queiroz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MADRID

Novým koučem fotbalistů Realu Madrid bude Portugalec Carlos Queiroz, který se dohodl s vedením klubu na dvouleté smlouvě. Dosavadní asistent Alexe Fergusona v Manchesteru United nahradí Vicenteho del Bosqueho, s nímž funkcionáři 'bílého baletu' neprodloužili smlouvu.

Foto: Archiv zámku Dobříš

Chrám svaté Barbory od Ivana Zadražila

Článek

Na portugalského světoběžníka padla podle španělských médií volba proto, že naplňoval představu předsedy Realu Florentina Péreze o moderním trenérovi. "Profil našeho kouče musí být v souladu s image týmu," prohlásil Pérez. K mužstvu nechtěl žádné slavné jméno, ale méně známého odborníka. Queiroz je údajně ve srovnání s del Bosquem mnohem vstřícnější k médiím.

"Del Bosque byl příliš tradičním trenérem. Hledali jsme někoho, kdo dává víc taktice, strategii a fyzické přípravě," prozradil kritéria výběru předseda.

Koučoval Figa

Queiroz je bývalým trenérem jihoafrické reprezentace a portugalské jednadvacítky, v níž zase vedl další hvězdu týmu Figa. To je další klad nového kouče, neboť experti si po Beckhamově přestupu často kladou otázku, jak se snese na hřišti s Figem, protože oba jsou zvyklí hrát na pravém kraji zálohy. "Je to pro něj úžasná příležitost, taková šance se nedá odmítnout," prohlásil Beckham v listu Daily Mail poté, co se objevily zprávy o chystaném Queirozově příchodu na San Bernabeu.

Rodák z Mozambiku, který v březnu oslavil padesáté narozeniny, na sebe upoutal pozornost poprvé na přelomu 80. a 90. let, kdy dvakrát dovedl portugalskou jednadvacítku k titulu mistrů světa. Kromě Figa, kterého prý objevil pro velký fotbal, v ní tehdy vedl Ruie Costu a další současné opory národního týmu.

Poté kromě afrického angažmá vystřídal i národní týmy Portugalska a Spojených arabských emirátů. Trenérské řemeslo jej zaválo dokonce i do Spojených států a Japonska. Pro jeho působení v mnohonárodnostním Realu Madrid hovoří i fakt, že ovládá pět jazyků.

Reklama

Související témata:
Queiroz

Související články

Potvrzeno: Beckham odchází do Realu

O dalším působišti hvězdy Manchesteru United Davida Beckhama je po všech spekulacích rozhodnuto. Zástupci Manchesteru potvrdili původní informace španělských...

Real podevětadvacáté králem Španělska

Až do posledního kola nevyřešená hádanka, kdo získá prvenství ve španělské fotbalové lize, nakonec přinesla radost do Madridu. Hráči Realu porazili...

S del Bosquem se z Realu poroučí i Hierro

Trenér Vicente del Bosque dovedl Real Madrid k devětadvacátému ligovému titulu, už následující den po finálním kole španělské ligy mu ale vedení klubu...

Výběr článků

Načítám