Hlavní obsah

Hudler je připraven jít do Detroitu

Novinky, Martin Kézr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Devatenáctiletý útočník Jiří Hudler by už v příští sezóně měl obléci dres Detroitu. Hráčův agent Petr Svoboda se domnívá , že pro další růst mimořádného hokejového talentu bude výhodnější vstup do NHL než setrvávat v extralize.

Foto: Archiv Alois Slepánek

Kartáčnictví se věnují všechny generace rodiny Slepánkovy.

Článek

"Jednání s Detroitem se vyvíjejí úspěšně a věřím, že to nakonec pro Jirku dobře dopadne. Ve Vsetíně prokázal i přes svoje mládí výjimečnost a během tříměsíčního hostování v Kazani si zase vyzkoušel jinou přípravu i styl hry. Za oceánem se mu bude hodit i zkušenost s přivyknutím cizímu prostředí," prohlásil Svoboda.

Hudler v těchto dnech tráví dovolenou na Kanárských ostrovech. "Hned po návratu začne s tvrdou letní přípravou. Vím sám dobře, co obnáší porce 82 zápasů v základní části soutěže," řekl bývalý obránce Svoboda, jenž odehrál v NHL celkem 18 sezón.

Ve Vsetíně víceméně počítají s tím, že Hudlera neudrží. "Jsme s tím smířeni," řekl manažer klubu Oldřich Štefl. Na odstupném za nejlepšího hráče by valašský klub vydělal přibližně tři miliony korun, které by měly sloužit k nákupu adekvátní náhrady. "Trh je ale hodně přebraný a někteří hráči předražení," připustil Štefl.

Související témata:

Výběr článků

Načítám