Hlavní obsah

Góly Čechů a Slováků dovedly Ottawu k výhře nad Philadelphií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Čeští a slovenští hokejisté byli v pátečním prvním semifinálovém utkání Východní konference NHL mezi Ottawou a Philadelphií u všech branek domácích Senators, kteří zvítězili 4:2 a ujali se v sérii vedení 1:0 na zápasy. Z Čechů se prosadili Martin Havlát, který jednou skóroval, a Radek Bonk, jenž si připsal asistenci.

Foto: Staré hrady
Článek

Philadelphia se ujala vedení už v druhé minutě, kdy se trefil Tony Amonte a během první třetiny dokonce odskočila domácím na rozdíl dvou gólů, přestože vystřelila jen čtyřikrát na branku. Sama ovšem dovolila soupeři jen dva střelecké pokusy, což se jí podařilo zopakovat také ve třetím dějství. Jenže v druhé třetině se ottawští nejen dokázali dostat do střeleckých příležitostí, ale dařilo se jim je i proměňovat a v rozpětí sedmi minut otočit skóre na 3:2.

V závěrečné třetině dala Ottawa ze dvou střel jeden gól a pojistila si vítězství. "Udělali jsme dvě, tři chyby a jejich zkušení hráči toho dokázali využít," zhodnotil zápas trenér Philadelphie Ken Hitchcock. "Navíc jsme dostali trochu laciné góly. Potřebujeme, aby Roman (Čechmánek) byl v příštím zápase lepší a já věřím, že bude," dodal kouč. Čechmánek dostal čtyři góly z pouhých sedmnácti střel. Branku a dvě asistence zaznamenal v dresu Ottawy Slovák Marián Hossa, gól a asistenci si připsal jeho krajan Zdeno Chára. Druhý zápas se hraje v neděli znovu v Ottawě.

Vancouver vstal z mrtvých

Dokonalé zmrtvýchvstání předvedl na domácím ledě v utkání s Minnesotou Vancouver, který prohrával v deváté minutě poslední třetiny 1:3, aby se nakonec radoval z vítězství 4:3 v prodloužení. V 52. minutě snížil Markus Näslund, ale s Vancouverem to přesto vypadalo špatně, čas ubíhal a tlak Canucks k vyrovnání nevedl. Sedmnáct sekund před závěrečnou sirénou vybojovali domácí vhazování v útočném pásmu. Näslund se dostal k bekhendové střele z pravého kruhu pro vhazování, puk se odrazil do skrumáže před brankou a Mattu Cookovi se podařilo je poslat za záda Mannyho Fernandeze ve chvíli, kdy do konce třetí třetiny zbývala sekunda a dvě desetiny.

Hala GM Place propukla v bouřlivý jásot, který se ještě vystupňoval, když ve čtvrté minutě nastaveného času rozhodl zápas minnesotský rodák ve službách Vancouveru Trent Klatt. Gólu předcházelo vyloučení slovenského obránce Lubomíra Sekeráše, který zasáhl holí Henrika Sedina do obličeje. Jeho bratr Daniel Sedin pak vyslal střelu golfovým úderem od modré čáry, kterou se Klattovi podařilo tečovat nad Fernandezovu lapačku. Klatt stačil jen několikrát zamávat sevřenou pěstí v oslavném gestu, než jej zavalili spoluhráči. Vancouver vede v sérii 1:0, druhý zápas se hraje znovu v hale GM Place v neděli.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám