Hlavní obsah

Gardemeister si zlomil zápěstí, v Austrálii ale pojede

– PRAHA

Charitativní hokejové utkání ohrozilo start pilota továrního týmu Škoda Toniho Gardemeistera v seriálu MS v rallye. Finský jezdec při exhibici ve Finsku upadl na ruku a zlomil si zápěstí, podle lékařů by ale měl být do Australské rallye na začátku září v pořádku, stejně jako Francouz Didier Auriol, který se v minulém týdnu podrobil operaci ramene.

Foto: archiv ČD
Článek

Dobročinnou exhibici ve Finsku uspořádal Gardemeisterův spolujezdec Paavo Lukander na podporu dětí, které mají problémy s drogami. "Byla to vážně hloupá nehoda. Stál jsem před brankou a čekal na přihrávku. Pak jsem minul puk a spadl na ruku," líčil Gardemeister, který má ruku v sádře.

Příští pondělí se má dostavit na kontrolu, aby lékaři zjistili, zda kost srůstá správně. "Do startu Australské rallye by to mělo být v pořádku," věří finský pilot, který je s devíti body v průběžném pořadí jedenáctý.

Druhou operaci Auriol odložil na neurčito

Optimisticky naladěn je také Auriol, který musel poprvé v životě na operaci se zánětem šlachy v rameni. "Operace proběhla hladce, takže už teď nemám žádné bolesti. Pohyblivost je zhruba na dvaceti procentech a do pátku bude všechno za mnou, takže si nemyslím, že by můj start v Austrálii byl nějak ohrožen," uvedl bývalý mistr světa.

Podobný problém má i s pravým ramenem, ale dvě operace najednou nechtěl riskovat. "Druhé rameno bude muset počkat," dodal zkušený Francouz, jehož zdravotní problémy vyřadily z Finské rallye.

V Austrálii se uskuteční desátý díl šampionátu od 3. do 7. září a oba jezdci tam chtějí dovézt nové fabie WRC poprvé do cíle.

Průběžné pořadí MS (po 9 závodech z 14)
PořadíJezdecBody
1.Burns (Brit./Peugeot)49 bodů
2.Sainz (Šp./Citroën)44
3.Grönholm (Fin./Peugeot)38
4.Solberg (Nor./Subaru)38
5.Loeb (Fr./Citroën)37
6.Märtin (Est./Ford)37
7.C. McRae (Brit./Citroën)28
8.Mäkinen (Fin./Subaru)18
9.Rovanperä (Fin./Peugeot)16
10.Duval (Bel./Ford)11
11.Gardemeister (Fin./Škoda)9
13.Auriol (Fr./Škoda)4
Pohár konstruktérů (po 9 závodech ze 14)
PořadíTýmBody
1.Peugeot101 bodů
2.Citroën97
3.Ford60
4.Subaru60
5.Škoda20
6.Hyundai10

Reklama

Související články

Fabie nedojely ani ve Finsku

Po neúspěšném vstupu do šampionátu automobilových soutěží při Rallye Německa neprojedou nové fabie WRC cílem ani ve Finsku. Po pátečním odstoupení Didera...

Výběr článků

Načítám