Hlavní obsah

Fotbalové MS s 36 týmy? Vše k tomu směřuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CURYCH

Již na příštím fotbalovém šampionátu, který v roce 2006 uspořádá Německo, by mohlo změřit síly šestatřicet týmů, tedy o čtyři více než dosud. Po sobotní sedmihodinové a velmi vzrušené debatě to připustil šéf Mezinárodní fotbalové federace (FIFA) Sepp Blatter. "Vše k tomu směřuje," prohlásil Blatter s tím, že konečný verdikt padne v červnu v Paříži.

Foto: Martin Tlustý

Policejní Eurocopter s pacientem a doprovázejícím lékařem odlétá směr heliport pražské Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Článek

Tam se uskuteční další zasedání výkonného výboru. Blatter však upozornil, že FIFA na rozšíření pole účastníků nepřistoupí, pokud nebude dohodnuto hrací schéma turnaje a samotná termínová listina. FIFA přitom tento úkol přehrála na zástupce Jihoamerické federace CONMEBOL, kteří s rozšířením MS vyrukovali. "Ano, míč je na jejich straně hřiště. Mají zkušenosti s organizací profesionálního fotbalu, teď mohou najít řešení pro mistrovství světa," řekl Blatter.

Jihoameričané: Máme málo míst

Rozšíření je velkým tématem Jihoameričanů, vadí jim zejména to, že na šampionát mohou vysílat jen čtyři týmy. Další ránu navíc CONMEBOL utrpěl poté, co byla zavedena novinka, podle níž nemá úřadující mistr světa zajištěnou účast na příštím turnaji. Mistry světa jsou od loňského roku Brazilci.

Návrhem se už v pátek zabývaly technická a hrací komise FIFA, jejichž členové se však vyslovili valnou většinou hlasů proti rozšíření. Organizační výbor mistrovství světa 2006 sice vzkázal, že by se s novou situací dokázal vypořádat, doporučil však FIFA, aby celou věc ještě zvážila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám