Hlavní obsah

Eliáš: poslední minuty jsem dojížděl jen na adrenalin

Novinky, Martin Kézr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA/EAST RUTHERFORD

Nečekaně hladkou výhrou v rozhodujícím utkání získali hokejisté New Jersey Stanleyův pohár. Patrik Eliáš v dresu Ďáblů pozvedl slavnou trofej nad hlavu již podruhé. O zisku stříbrné mísy ale pro deník Právo říká: "Kdyby mi to někdo před sezónou řekl, považoval bych ho za blázna!" ROZHOVOR

Foto: Archiv divadelního souboru

Studenti Gymnázia Příbram vystupují pro veřejnost již třetím rokem

Článek

Co podle vás rozhodlo o vašem vítězství v rozhodujícím sedmém finálovém duelu?

Moc důležitá byla výhoda domácího ledu, na němž si ohromně věříme a za celé play-off jsme na vlastním kluzišti ztratili jediný zápas. Skvělý byl i výkon brankáře Brodeura, který už potřetí ve finálové sérii nepustil gól. Vítězíme ale hlavně týmovou prací, při níž je důležité, aby se každý podřídil systému a potřebám mužstva.

Kdy jste začal věřit, že vám triumf neunikne?

Asi pět minut před koncem už se ta myšlenka vkradla do hlavy a po Friesenově gólu na 3:0 jsme už byli vítězi. Při zápase jsem byl ale hodně nervózní, srdce mi bouchalo, nohy ztěžkly a nezbylo než hrát na adrenalin.

Dá se srovnat prvenství z roku 2000 a to letošní?

Tenkrát jsme byli všemi pasováni za favority, měli hodně silný tým a finále s Dallasem se mi zdálo snadnější. Kdyby mi ale před letošní sezónou někdo řekl, že vyhrajeme Stanley cup, považoval bych ho za blázna.

Klíčové asi bylo, že jsme v konferenčním finále přehráli Ottawu, kterou považuji za nejlepší mužstvo celé NHL. Pocit z triumfu je ale vždycky skvělý, konec sezóny s vítěznou tečkou přináší obrovskou radost, štěstí, ale i úlevu. Letošní triumf byl hodně vydřený a teď si to můžu užít.

Jak se oslavy rozjely?

Už na ledě po závěrečném hvizdu byla supernálada. Brzy se mi ale začala motat hlava a viděl jsem rozmazaně. Přeci jen pár flašek šampaňského hned v šatně padlo. Po vyčerpávajícím play-off, které zahrnulo celkem 24 utkání a po téměř dvoutýdenním finálovém soupeření o Stanleyův pohár, si dopřejeme pořádnou radost. Dva, tři dny budeme slavit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám