Hlavní obsah

Cyklista Rumšas konečně usvědčen z dopingu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MILÁN

Dopingoví komisaři dokázali na letošním cyklistickém Giru d'Italia to, o co se loni na Tour de France marně snažili - usvědčili Litevce Raimondase Rumšase, že si vypomáhá nedovolenými podpůrnými prostředky. Informaci o tom, že Rumšas neprošel dopingovou zkouškou, zveřejnilo vedení jeho týmu Lampre a okamžitě mu pozastavilo další činnost.

Článek

Litevec měl pozitivní test 16. května; o jakou látku v jeho případě šlo, však Lampre ani organizátoři Gira nezveřejnili. Rumšas letos v závodu obsadil celkově šesté místo a loni na Tour skončil dokonce třetí.

Tehdy ale slavil jen chvíli. Krátce po skončení Tour totiž francouzská policie zadržela jeho manželku Editu, protože v autě převážela velké množství látek, které se objevují i na dopingových seznamech. Rumšasová sice tvrdila, že jde o léky pro nemocnou matku, ale přesto skončila ve vazbě. Domů se mohla vrátit až v říjnu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám