Hlavní obsah

Burns se rozloučí s Peugeotem, vrací se do Subaru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Tovární tým Peugeotu, který kraluje v probíhajícím ročníku mistrovství světa automobilových soutěží, oznámil jména pilotů pro příští sezónu. V týmu zůstanou Finové Marcus Grönholm a Harri Rovenperä, loučí se Francouz Giles Panizzi a Brit Richard Burns, který svůj úmysl opustit francouzskou stáj oznámil již dříve.

Článek

Odcházející piloty v týmu se lvíčkem ve znaku nahradí Belgičan Freddy Loix a mladý Švéd Daniel Carlsson. Ale zatímco oba Finové jsou nominováni na celý příští ročník, belgický pilot může být na některých soutěžích nahrazen jiným jezdcem.

A co se týká Švéda Carlssona, ten pojede ve čtvrtém peugeotu. Nad způsobem nasazení dalšího vozu tým ještě váhá, naskýtají se mu ale dvě možnosti - vyslat jej na trať ve vlastní režii nebo pod hlavičkou Bozian Racing teamu. Švéd bude letošní 'dvěstěšestku' pilotovat minimálně na osmi šotolinových soutěžích. Na čtyřech asfaltových soutěžích dá Peugeot šanci dalším mladým jezdcům.

Tým Marlboro Peugeot Total pro rok 2004
pilotspolujezdec
Marcus GrönholmTimo Rautiainen
Harri RovanperäRisto Pietilanen
Freddy LoixSven Smeets
Zdroj: Peugeot Sport

Cesta zpátky

Burns už má svou budoucnost nalinkovanou. Peugeot pilotoval od roku 2002, sezónu poté, co získal se subaru titul mistra světa. A právě do japonského týmu má vedoucí jezdec aktuálního pořadí namířeno.

"Těším se na obnovenou spolupráci se Subaru, kde jsem dosáhl svého největšího úspěchu, ale samozřejmě nyní veškerou energii věnuji stávající sezóně. K titulu vede ještě dlouhá cesta," řekl televizi BBC Burns.

Reklama

Související články

Rallye stále vládnou Peugeot a Citroën

Francouzské automobily Peugeot 206 a Citroën Xsara suverénně vládnou světovým rallye. Po sedmi podnicích, tedy polovině seriálu MS, si to rozdávají o Pohár...

Výběr článků

Načítám