Hlavní obsah

Beckham si v přátelském utkání zlomil ruku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DURBAN

Angličtí fotbalisté ve čtvrtečním přípravném utkání zdolali v jihoafrickém Durbanu domácí reprezentaci 2:1, ale více než vítězství nyní ostrovní listy zajímá stav nejzářivější hvězdy Davida Beckhama. Záložník Manchesteru si totiž v prvním poločase při srážce s protihráčem zlomil ruku!

Foto: Michaela Poláková

Městský úřad Světlá nad Sázavou

Článek

Kapitán anglické reprezentace sice vyběhl na trávník i do druhé půle, s páskou na zraněné ruce, ale bolest jej nakonec přemohla. V padesáté minutě scénu definitivně opustil. S podezřením na zlomeninu byl pak okamžitě převezen do nemocnice na vyšetření. Tam smutnou zprávu potvrdil rentgenový snímek.

Beckham si tak minimálně šest týdnů nezahraje. A švédský kouč Anglie Sven Göran Eriksson láteřil. "To je neskutečné. Jedno z posledních utkání v sezóně a taková smůla... Ani kdybyste mi dali milión dolarů, tak vám neřeknu, jak se ta kost jmenuje," pátral Eriksson marně v paměti a dodal: "Jen doufám, že se dá David rychle do pořádku a prožije si normální léto."

Beckham by stejně chyběl

Zatímco anglická reprezentace se bude na nadcházející kvalifikační 'dvojboj' se Srbskem a Slovenskem připravovat v tréninkovém kempu, Beckham má jiný program. Vrátí se do Manchesteru, kde se budou kluboví specialisté snažit dát zlomeninu palce do pořádku. Anglie ale nemusí plakat, v příštích dvou utkáních kvalifikace by si Beckham stejně nezahrál. Musí si totiž odpykat trest z bratislavského souboje se Slovenskem.

Přesto se zřejmě na hlavu anglické fotbalové asociace a švédského trenéra snese kritika z řad manažerů klubů Premier League. Se šrámy se totiž z jižní Afriky vrací i Rio Ferdinand a tak se přímo nabízí otázka: Je opravdu nutné cestovat na závěr sezóny k přátelskému zápasu tak daleko?

Reklama

Související články

Odpálí Manchester Beckhamovu přestupovou bombu?

Fotbalový záložník David Beckham je ikonou Manchesteru Utd. S 'Reds' je spjat takřka pupeční šňůrou, vždyť poprvé se v posvátném chrámu Old Traffordu objevil...

Beckham opět na kordy s Fergusonem

Ani před posledním zápasem anglické fotbalové ligy nebyl v šatně Manchesteru United klid, přestože tým si už v předstihu zajistil titul. Kouč Alex Ferguson...

Beckham se SARS nebojí, jede do Asie

Řada věhlasných evropských fotbalových klubů zrušila svá plánovaná turné po Asii, protože v oblasti hrozí virus SARS. Ne tak nejznámější fotbalová celebrita...

Výběr článků

Načítám