Hlavní obsah

Beckham se Realu brzy zaplatí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Událost, na níž fanoušci Realu Madrid čekali od první zprávy o přestupu Davida Beckhamu z Manchesteru, trvala jen několik okamžiků. Záložník, za něhož španělský fotbalový gigant zaplatí 1,1 miliardy korun, vyběhl na pódium, převzal dres a prohlásil, že si přestupem splnil sen. Pak krátký ceremoniál, který odhalil i nové Beckhamovo číslo, skončil.

Foto: Marek Venuta

Generální vikář Jiří Mikulášek splu s děkanem znojemským Jindřichem Bartošem a scholou.

Článek

"Davide, vítej do ligy snů," pozdravil novou posilu šéf klubu Florentino Peréz a představil ji jako symbol fotbalu a postmoderního světa. Pak už středopolař převzal od legendárního Alfreda di Stefana dres. Na bílém trikotu madridských 'pusinek' bylo číslo 23, tedy stejné, jež proslavil americký basketbalista Michael Jordan. Původně bylo Beckhamovi nabídnuto číslo čtyři, které nosil odcházející kapitán Fernando Hierro, Angličan ale odmítl.

Doprovázen manželkou

Anglický kapitán potom krátce promluvil ke shromážděným novinářům. Těch se v basketbalové hale Raimundo Saporta Pavilion sešlo přes pět stovek. "Fotbal je pro mě vším a přestupem do Realu se mi splnil sen," řekl muž, který změnil klub vůbec poprvé v profesionální kariéře. Svým novým zaměstnancům poděkoval s úsměvem španělským "gracias".

Fotbalista byl jako takřka vždy doprovázen manželkou Victorií, bývalou členkou hudební skupiny Spice Girls. On byl ve světle modrém obleku s bílou rozhalenkou, ona všechny zaujala hlubokým dekoltem.

"Bude to vzrušující zkušenost. Dosud jsem nikdy nevyběhl na trávník v jiném než anglickém dresu, či triku Manchesteru United. Tady si zahraji s vynikajícími hráči, v domácím prostředí navíc před 90 tisíci fanoušky. Skvělé...," usmíval se hráč. Novináři nemohli pokládat dotazy, tiskovku vedení Realu neuspořádalo.

Obletovaný fotbalista nyní zahájí přípravu s týmem, v němž se sejde s dalšími hvězdami Roberto Carlosem, Ronaldem, Raúlem, Zinedinem Zidanem či Luisem Figem.

Nekopl do míče, přesto vydělává

Realu začal hvězdný záložník vydělávat, aniž by kopl do míče. Za měsíc letí madridská ekipa na exhibiční turné do Asie, kde je Beckham nesmírně populární a navíc posílil svou pozici nedávnou reklamní cestou. Real proto očekává, že za čtyři zápasy, které má tým odehrát, vyinkasuje dvanáct miliónů eur, tedy okolo 360 miliónů korun. Navíc se jedná o dalším utkání, tím by se příjem zvýšil o dalších šedesát miliónů korun.

Real se nijak netají záměrem získat peníze za koupi slavného fotbalisty rychle zpět. I proto byla zdravotní prohlídka vysílána televizí a platilo se i za možnost ji provést. Anglický The Sun včera napsal, že španělská soukromá organizace Sanitas si 'koupila' Beckhamovy zdravotní testy za 375 tisíc eur (více než 11 miliónů korun).

Madridští šéfové počítají také s dalšími příjmy, hlavně z prodeje replik dresu. Očekává se, že z něj klub během čtyřleté smlouvy vytěží neuvěřitelných 52,5 miliónů eur (1,575 miliardy korun).

Spolu s prodejem předplatného na vlastní televizní kanál klubu a dalšími aktivitami se zdá, že se nákladný přestup brzy zaplatí. A do konce současného Beckhamova kontraktu možná i několikanásobně vrátí...

Anketa

Kdo je podle vás největší hvězdou Realu Madrid?
David Beckham
18,6 %
Roberto Carlos
8,6 %
Luis Figo
7,6 %
Raúl
25,9 %
Ronaldo
10,8 %
Zinedine Zidane
28,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 409 čtenářů.

Reklama

Související články

Potvrzeno: Beckham odchází do Realu

O dalším působišti hvězdy Manchesteru United Davida Beckhama je po všech spekulacích rozhodnuto. Zástupci Manchesteru potvrdili původní informace španělských...

Raúl Beckhamovi sedmičku nedá

Přestup Davida Beckhama do Realu Madrid vyvolal řadu otázek. Jak se anglický fotbalista zabydlí v mužstvu plném hvězd a bude dál nastupovat na pravém kraji...

Výběr článků

Načítám