Hlavní obsah

Bauer si v Lahti doběhl pro stříbro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LAHTI/FINSKO

Běžec na lyžích Lukáš Bauer vybojoval v Lahti druhé místo v závodu Světového poháru na 15 kilometrů volnou technikou. Český reprezentant vedl na všech mezičasech, ale v závěru neodolal finiši Švéda Mathiase Fredrikssona, který zvítězil s náskokem devíti sekund a zajistil si celkové prvenství v seriálu už před zbývajícími dvěma závody.

Článek

Bauer v SP poskočil z desáté pozice na čtvrtou a na třetího Němce Axela Teichmanna ztrácí jen 22 bodů. Třetí skončil Ital Pietro Piller Cotter. Světový šampion z padesátky Martin Koukal doběhl na čtrnáctém místě.

Svěřenec trenéra Miroslava Petráska vyrazil do stopy s číslem 68 a v polovině vedl o dvě sekundy před Pillerem Cotterem a čtyřsekundový náskok měl na Fredrikssona. Tři a půl kilometru před cílem už byl Švéd druhý se ztrátou 1,4 sekundy, zatímco italský reprezentant odpadl. Závěr Fredriksson skvěle vystupňoval a nakonec se dostal i před Bauera.

Švéd neskrýval radost

"Tohle byl pro mě nejpovedenější závod v sezoně," radoval se Švéd z třetího vítězství v tomto ročníku. Před sprintem v Borlänge a závěrečným skiatlonem ve Falunu má švédský běžec v čele Světového poháru náskok 236 bodů před Němcem Renem Sommerfeldtem, který byl včera pátý, a už nemůže být předstižen.

První porážku po deseti vítězstvích ve Světovém poháru za sebou utrpěla Norka Bente Skariová. Už jistá vítězka seriálu doběhla třetí v závodu na 10 kilometrů volnou technikou, který vyhrála Italka Gabriella Paruzziová. Díky zrychlení v závěru porazila třetí závodnice průběžného pořadí Rusku Olgu Savjalovovou o pouhých devět desetin sekundy a podruhé v kariéře se mohla radovat z prvenství ve Světovém poháru.

Poprvé v sezoně bodovala Kamila Rajdlová. Jediná česká účastnice závodu doběhla na 27. místě a připsala si čtyři body. Na Paruzziovou ztratila minutu a půl.

Související témata:

Související články

Bauer se opět postaví na start SP

V plné síle, s mistrem světa Martinem Koukalem a vítězem závodu Světového poháru z Nového Města na Moravě Lukášem Bauerem, se představí ve Světovém poháru...

Malysz opět doskočil nejdál

Skokan na lyžích Adam Malysz je po dvojnásobném triumfu na mistrovství světa k neudržení. Na můstku K-116 ve finském Lahti opět skákal nejdál a v průběžném...

Výběr článků

Načítám