Hlavní obsah

Bauer se opět postaví na start SP

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V plné síle, s mistrem světa Martinem Koukalem a vítězem závodu Světového poháru z Nového Města na Moravě Lukášem Bauerem, se představí ve Světovém poháru v Lahti česká lyžařská reprezentace. V nedělní patnáctce volnou technikou poběží i Petr Michl a Jiří Magál, zatímco ženskou bruslařskou desítku absolvuje z českých běžkyň Kamila Rajdlová.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

Bauer se do bílé stopy postaví poprvé od MS ve Val di Fiemme. V Itálii chtěl útočit na stupně vítězů, ale po viróze a zablokovaných zádech skončil nejlépe sedmnáctý a domů odjel zklamaný. Přesto má za sebou ve Světovém poháru nejlepší sezónu v kariéře. Dojel druhý v Kuusamu a v lednu v Novém Městě jako první český běžec vyhrál závod SP.

Bauer: nemusím si nic dokazovat

"Tvrdě jsem trénoval a lyžování mě celkem i baví. Nepotřebuju v Lahti a ve Falunu nikomu nic dokazovat, ale chtěl bych poslední dva závody sezóny zajet slušně a potvrdit si, že jsem se vrátil," řekl Bauer v rozhovoru pro Lidové noviny.

"Mistrovství sice nedopadlo podle mých představ, ale po náročném tréninku se soustředím na poslední závody Světového poháru. Držte mi palce," vzkázal běžec fanouškům na svých internetových stránkách.

Mistr světa z volné padesátky Koukal po návratu z Dolomit neuspěl ve sprintu SP v Oslu a dojel druhý v závodu dálkové série Worldloppet, švýcarském Engadinu na 42 kilometrů. "Jsem v pohodě. Těším se na další závody," ujistil Koukal.

V čele SP je Fredriksson, Bauer desátý

V hodnocení Světového poháru je Bauer na desátém místě a má šanci se v případě dobrých výsledků posunout výrazně dopředu. Koukal je v pořadí SP pětadvacátý. V čele je Švéd Mathias Fredriksson, který má na kontě 675 bodů a před závěrečnými třemi závody náskok 181 bodů před Němcem Reném Sommerfeldtem.

Po nedělních závodech v Lahti se běžci přesunou do švédského Borlänge, kde ve čtvrtek poběží sprint volnou technikou, a seriál SP vyvrcholí o víkendu 22. a 23. března na tratích ve Falunu. V sobotu bude na programu skiatlon a o den později sezonu uzavřou štafetové závody.

Související témata:

Související články

Policie pátrá po ztraceném muži ze Znojma

Policie ČR již třetí den pátrá po ztraceném muži ze Znojma. Čtyřicetiletý muž odešel v neděli o půl třetí se svým psem na procházku k řece Dyji pod Kraví...

Výběr článků

Načítám