Hlavní obsah

Baník dovede do cíle jarní části ligy asistent Vrba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Fotbalisty Baníku Ostrava povede ve zbývajících utkáních jarní části první ligy asistent Pavel Vrba. Na postu hlavního trenéra dočasně nahradí Ericha Cviertnu, kterého v pátek vedení odvolalo kvůli neuspokojivým výsledkům a neloajálnosti ke klubu v případech Lukeš a Papadopulos.

Foto: Leona Roháčková
Článek

Vrba zdůraznil, že dohoda má platnost jen do konce letošní sezony. "Pak by měl mužstvo převzít někdo jiný," prohlásil Vrba, který je zároveň koučem reprezentační dvacítky. S ní také absolvuje na podzim finálový turnaj mistrovství světa.

"Věřím, že teď obě úlohy skloubím dohromady. Nejedná se o nijak dlouhý časový úsek, je to pět zápasů," podotkl Vrba. Jeho asistentem zůstane Pavol Michalík.

Vrba si tak v závěru jarní části prožije svůj křest na postu hlavního trenéra v první lize. Dosavadní asistent, který předtím v klubu působil u mládežnických celků, má v posledních pěti zápasech oživit herní projev Baníku. "Chceme se v tabulce znovu posunout výše a navázat výkony ze začátku jara," dodal.

Ostrava, šestý celek ligového pořadí, nastoupí k nejbližšímu zápasu v pondělí v Praze proti Slavii.

Reklama

Související témata:

Související články

Vedení Baníku vyhodilo trenéra

Dosavadní trenér prvoligového fotbalového týmu Baník Ostrava Erich Cviertna si musí hledat nedobrovolně nové angažmá. Vedení klubu takto řeší neuspokojivé...

Výběr článků

Načítám