Hlavní obsah

Žralok napadl ženu při šnorchlování u pobřeží Austrálie. Byla ve vodě jen po pás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sandland

Asi dvoumetrový žralok tygří zaútočil na 46letou ženu u ostrova Sandland poblíž západního pobřeží Austrálie. Oběť, jejíž národnost úřady neupřesnily, skončila se závažnými poraněními na nohou v nemocnici v Perthu, kde se podrobila urgentní operaci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mořský predátor napadl ženu v pondělí kolem poledne místního času ve chvíli, když byla asi po pás ve vodě a šnorchlovala. Šlo o účastnici výletu organizovaného místní cestovní agenturou, jejíž pracovníci vytáhli zraněnou ženu na břeh.

Poté ji z malého ostrova o velikosti dvou hektarů a vzdáleného od pobřeží asi 300 metrů dopravili člunem na pevninu, odkud ji záchranáři transportovali vrtulníkem na kliniku.

Podle mluvčího nemocnice, kterého citoval server ABC News, byla žena v kritickém stavu. Místní úřady po incidentu uzavřely v regionu několik pláží a vyzvaly obyvatele, aby dbali zvýšené opatrnosti.

„Poskytli jí první pomoc, přiložili škrtidlo a přivezli lodí zpět do zátoky Jurien,“ řekl jeden z pracovníků cestovní kanceláře Peter Lonnon. „Všichni zúčastnění zareagovali velmi rychle,“ dodal.

Naposledy v 60. letech

Tony O'Gorman, šéf regionu Shire of Dandaragan, prohlásil, že místní obyvatelé jsou událostí zděšeni. „Neustále slýcháme o útocích žraloků po celé Austrálii. Ale když se to stane tak blízko nás, jsou lidé pořádně šokovaní,“ prohlásil.

„Asi nečekáte, že vás to kousne v místě, kde je voda do pasu,“ dodal O'Gorman s tím, že v jeho regionu žralok na člověka zaútočil naposledy někdy v 60. letech minulého století.

Žralok tygří patří k nejnebezpečnějším druhům žraloků. Podle odborníků v sobě kombinuje zvědavost s poměrně agresivním chováním.

Turisty na pláži v Thajsku vyděsil mohutný žralok pár metrů od břehu

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám