Hlavní obsah

Zpěvák Jackson se objeví před soudem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANTA MARIA

Zpěvák Michael Jackson (45) se v pondělí zúčastní slyšení před soudem. Ten přitom jeho účast nepožadoval. Popový král chce osobní přítomností ukázat svůj zájem a zůstat v popředí příprav procesu naplánovaného na konec ledna 2005.

Foto: Věra Komoňová, Mgr.

Žáci 2.C

Článek

Hlavním bodem slyšení v kalifornské Santa Marii bude výpověď prokurátora Toma Snedonna, který Jacksona stíhá podruhé za údajné sexuální zneužívání nezletilce.

První případ z roku 1993 justice nedořešila, protože zpěvák se výměnou za peníze dohodl s rodinou své údajné oběti na stažení žaloby. To však již nová legislativa neumožňuje. Jacksonovi obhájci obviňují Sneddona, že je proti jejich klientovi zaujatý a že vždy nepostupoval ve shodě se zákony.

Očekávají především, jak prokurátor vysvětlí a zdůvodní soudu prohlídku, během níž sháněl důkazy proti popové hvězdě. Jacksona před soudem podpoří celá rodina.

Zpěvák se v neděli překvapivě objevil na veřejnosti. V doprovodu advokáta Toma Mesereaua, bratra Randyho a herce Steva Harveyho se zúčastnil bohoslužeb ve známém černošském kostele v Los Angeles.

Sešel se také s 35 dětmi z místní nedělní školy. Na otázku jednoho mladistvého, zda by se mohl podívat na jeho ranče, odpověděl: "Jsi vítán, kdykoli."

Anketa

Věříte ve zpěvákovu nevinu?
Ano
33,3 %
Ne
29,5 %
Nemám o procesu dostatek informací
21,1 %
Kauza mě nezajímá
16,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 748 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Jackson vyplatil chlapci za mlčení milióny

Zpěvák Michael Jackson (45) zaplatil před jedenácti lety údajně zneužívanému chlapci dvacet tři milióny dolarů (asi 690 mil. Kč). Rodina oběti musela...

Zpěvák Jackson žádá zastavit proces

Soudní proces s americkým zpěvákem Michaelem Jacksonem (45) obviněným ze sexuálního zneužití chlapce trpícího rakovinou by mohl ztroskotat ještě před výběrem...

Výběr článků

Načítám