Hlavní obsah

Zpěvák Jackson se objeví před soudem

SANTA MARIA

Zpěvák Michael Jackson (45) se v pondělí zúčastní slyšení před soudem. Ten přitom jeho účast nepožadoval. Popový král chce osobní přítomností ukázat svůj zájem a zůstat v popředí příprav procesu naplánovaného na konec ledna 2005.

Foto: Věra Komoňová, Mgr.

Žáci 2.C

Článek

Hlavním bodem slyšení v kalifornské Santa Marii bude výpověď prokurátora Toma Snedonna, který Jacksona stíhá podruhé za údajné sexuální zneužívání nezletilce.

První případ z roku 1993 justice nedořešila, protože zpěvák se výměnou za peníze dohodl s rodinou své údajné oběti na stažení žaloby. To však již nová legislativa neumožňuje. Jacksonovi obhájci obviňují Sneddona, že je proti jejich klientovi zaujatý a že vždy nepostupoval ve shodě se zákony.

Očekávají především, jak prokurátor vysvětlí a zdůvodní soudu prohlídku, během níž sháněl důkazy proti popové hvězdě. Jacksona před soudem podpoří celá rodina.

Zpěvák se v neděli překvapivě objevil na veřejnosti. V doprovodu advokáta Toma Mesereaua, bratra Randyho a herce Steva Harveyho se zúčastnil bohoslužeb ve známém černošském kostele v Los Angeles.

Sešel se také s 35 dětmi z místní nedělní školy. Na otázku jednoho mladistvého, zda by se mohl podívat na jeho ranče, odpověděl: "Jsi vítán, kdykoli."

Anketa

Věříte ve zpěvákovu nevinu?
Ano
33,3 %
Ne
29,5 %
Nemám o procesu dostatek informací
21,1 %
Kauza mě nezajímá
16,1 %
Celkem hlasovalo 748 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám