Hlavní obsah

Zemřel údajně nejstarší muž na světě, podle občanského průkazu mu bylo 121 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli zástupci z Guinnessovy knihy rekordů jeho věk kvůli absenci rodného listu nikdy nepotvrdili, podle občanského průkazu vydaného chilským ministrem spravedlnosti se Celino Villanueva Jaramillo z města San José de la Mariquina dožil rekordního věku 121 let. Příčinou jeho středečního úmrtí byl nešťastný pád z postele, píše list The Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jaramillo žil posledních 22 let společně s Martou Ramírezovou a její dcerou Ivonne Moralesovou. Ty se o něj začaly starat poté, co mu shořel celý byt a neměl kam jít, neboť během svého dlouhého života nezaložil vlastní rodinu.

Při požáru přišel muž i o rodný list, kvůli jehož absenci nebyl nikdy zařazen do Guinnessovy knihy rekordů.

Podle občanského průkazu se Jaramillo narodil roku 1896 – v den jeho úmrtí by mu mělo být úctyhodných 121 let. Dokument přede dvěma lety vydal chilský ministr spravedlnosti s tím, že podle vládních záznamů je jeho věk pravdivý. Průkaz totožnosti následně Jaramillovi předal prezident země Sebastián Piñera.

Nejstarší žena zemřela ve 122 letech

Pokud by věk skutečně seděl, byl by Jaramillo o devět let starší než nynější oficiální držitel titulu nejstarší muž, jímž je Japonec Masazo Nonaka. [celá zpráva] Historicky nejstarším člověkem byla podle oficiálních záznamů Francouzka Jeanne Calmentová, která zemřela v roce 1997 ve věku 122 let.

Jaramillovo úmrtí zapříčinil nešťastný pád z postele, při němž si muž zlomil tři žebra a propíchl si plíci. „Byl nedílnou součástí naší rodiny, pán domu,“ svěřila se listu The Guardian Ivonne Moralesová.

Reklama

Výběr článků

Načítám