Hlavní obsah

Ztratili respekt. Železnými tyčemi a holemi útočilo 40 lidí v německém Trevíru na policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německé město Trevír ve spolkové zemi Porýní-Falc zažilo dramatickou noc na pátek. Kolem 40 osob napadlo železnými tyčemi, skleněnými lahvemi a dřevěnými holemi policisty, kteří byli přivoláni k incidentu na jedné z tamějších diskoték, píše server týdeníku Focus. Zraněno bylo pět policistů, dva útočníci skončili ve vazbě, další jsou na útěku.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Krátce po půlnoci byla na diskotéku, která se nachází v oblasti Trevír-západ, přivolána policie kvůli údajnému napadení.

Na místo vyrazilo několik policejních hlídek vzhledem k tomu, že se na diskotéce nacházelo větší množství lidí a muži zákona předpokládali, že budou řešit incident ovlivněný alkoholem, píše Focus.

Ještě než se policisté dostali na místo incidentu, začali je někteří kolemjdoucí napadat. Jak tvrdí policisté, útok se jim podařilo „odrazit jen s obrovským úsilím“ za pomoci pepřového spreje.

Dvě třináctileté děti se v Německu chystaly spáchat závažný zločin. Měly u sebe výbušniny

Zahraniční

Mezitím se ale shromáždilo kolem 40 lidí, kteří začali na policisty útočit, a to železnými tyčemi, skleněnými lahvemi, holemi a lopatami.

Jeden muž dokonce hodil na policisty nákupní vozík. Teprve když policista vypálil dva varovné výstřely do vzduchu, situace se uklidnila a policistům se podařilo zraněné kolegy dostat do bezpečí.

„Dokud jsem byl policistou, nikdy jsem takové brutální násilí nezažil,“ uvedl policejní ředitel Christian Hamm. „Skupina násilnických zločinců se doslova spojila, aby napadla a zranila policii jen kvůli její přítomnosti,“ dodal.

Michael Ebling, sociálnědemokratický ministr vnitra spolkové země Porýní-Falc, žádá pečlivé vyšetření případu a „pachatelé by měli pocítit plnou sílu zákona“.

Zemský předseda CDU v Porýní-Falci Christian Baldauf hovoří o „nové formě násilných excesů“.

„Některé skupiny zcela ztratily respekt k našim policistům a dalším záchranným složkám,“ řekl. Požaduje, aby „pachatelé co nejrychleji pocítili tvrdost našeho právního státu“.

Šéf policejních odborů Jochen Kopelke tvrdí, že takové výbuchy násilí proti policistům se nestávají jen při zvláštních příležitostech, jako například o silvestrovské noci.

„To se stalo součástí každodenní policejní práce. Lidé se scházejí, provokují, myslí si: ‚Jsme silnější než stát, můžeme udělat cokoliv,‘“ řekl Kopelke, který apeloval na soudy, aby identifikovaným násilným pachatelům uložily tvrdé tresty.

Chtěli nás zabít, popisují němečtí policisté útoky během silvestrovské noci

Zahraniční

Reklama

Související témata:
Trevír

Výběr článků

Načítám