Hlavní obsah

Zdravotní bratr vyvlekl pacienta z košické nemocnice. Otřesné video koluje po sítích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Košice

Na internetu koluje video, které zachytilo zdravotníka, jak v košické nemocnici táhne muže po zemi až ven na ulici. Muž byl podle všeho po ošetření, ale seděl dál na zemi, u sebe měl položenou berli a igelitovou tašku.

Foto: Profimedia.cz

Nemocnice na Třídě SNP v Košicích

Článek

Navzdory tomu, že bylo k dispozici lůžko na převoz pacientů, zdravotník chytil muže za ruku a odtáhl ho po zemi až na ulici, ukazuje video kolující na sociálních sítích.

Případ se měl stát v pátek 2. června na urgentním příjmu nemocnice na Třídě SNP v Košicích. „Muž byl po ošetření, ale po hygienické stránce nebyl zcela v pořádku,“ cituje web pluska.sk nejmenovaný zdroj.

Nemocnice ve svém stanovisku uvedla, že zdravotníci se na urgentních příjmech často setkávají s různými případy, asociálním a nepřizpůsobivým, nebo dokonce agresivním přístupem některých pacientů.

Slovenka si při porodu císařským řezem sama vytáhla dítě z břicha

Evropa

„V každém případě je však povinností zdravotníka zvládnout takovou situaci profesionálně, přiměřeným a etickým způsobem. Pokud to okolnosti vyžadují i za asistence ochranky nebo policie. Uvedený případ mezi takové rozhodně nepatřil,“ uvedla mluvčí nemocnice Monika Krišková.

Mluvčí potvrdila, že vůči pracovníkovi bude vyvozena zodpovědnost v souladu s pracovně-právními předpisy. „Takovéto jednání vůči člověku, který z jakýchkoli pohnutek vyhledá zdravotnické zařízení a naši pomoc, je nepřípustné. Omlouváme se i pacientům, kteří byli svědky tohoto incidentu,“ dodala Krišková.

Prezidentka asociace na ochranu práv pacientů Slovenské republiky Mária Lévyová řekla, že jednání zdravotníka je v rozporu s chartou práv pacientů. „Jedná se o neprofesionální a neetické jednání a zaměstnavatel by to měl řešit. Při poskytování zdravotní péče se zakazuje jakákoli diskriminace osoby,“ zdůraznila Lévyová.

Na východním Slovensku nejspíš zabil metanol dva lidi

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám