Hlavní obsah

Zbrojířka z Baldwinova westernu měla nejspíš v osudný den kocovinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hannah Gutierrezová Reedová, zbrojířka při natáčení westernu Rust, měla podle žalobců pravděpodobně kocovinu, když nabíjela zbraň, kterou používal herec Alec Baldwin. Ze zbraně během zkoušky vyšel ostrý náboj, jenž smrtelně postřelil kameramanku Halynu Hutchinsovou.

Foto: Profimedia.cz

Alec Baldwin při natáčení westernu Rust

Článek

O informaci, kterou uvedli žalobci v soudním podání, informovala televize CNN. Svědci potvrdili, že zbrojířka „během natáčení filmu Rust po večerech hodně pila a kouřila marihuanu“.

„Je pravděpodobné, že obžalovaná Gutierrezová měla kocovinu, když při natáčení scény s ostatními herci a členy štábu vložila ostrý náboj do zbraně, o níž věděla, že bude v určitém okamžiku použita hercem,“ sdělili žalobci v podání.

To reaguje na květnový návrh advokátů Gutierrezové Reedové na zrušení obžaloby z neúmyslného zabití. Obžaloba viní zbrojířku z toho, že se v minulosti chovala lehkomyslně a nedbale, a tvrdí, že je ve veřejném zájmu, aby se „konečně zodpovídala za své činy“.

Rok a půl od tragédie. Baldwinův western se začíná opět natáčet

Kultura

Obhajoba to považuje za manipulaci. „Obžaloba tento případ vedla tak špatně a případ je tak slabý, že se nyní uchyluje k taktice zpochybnění charakteru, aby ji ještě více pošpinila,“ řekl CNN k pátečnímu podání obžaloby advokát Gutierrezové Reedové Jason Bowles.

„Toto vyšetřování a stíhání nebylo o hledání spravedlnosti; pro ně to bylo o hledání vhodného obětního beránka,“ dodal.

V návrhu na zamítnutí obžaloby proti Gutierrezové Reedové její advokát tvrdili, že „pochybení prokuratury v tomto případu začalo na samém počátku a nakazilo toto stíhání na každém kroku“, přičemž zmiňuje mimo jiné problémy se shromažďováním důkazů a konflikty zvláštního žalobce, který v březnu odstoupil.

Baldwin znovu obžalován?

Předběžné slyšení Gutierrezové-Reedové je naplánováno na srpen. Očekává se, že soudce rozhodne, zda přijme obvinění proti ní a zda se tím případ stane soudním.

Obžaloba rovněž oznámila, že do 60 dnů rozhodne, zda Baldwina znovu obžaluje. To bude záviset na výsledcích analýzy střelné zbraně a její vadné spouště. Předměty byly zaslány nezávislému odborníkovi k dalšímu zkoumání.

Obvinění Baldwina z neúmyslného zabití, který byl rovněž producentem westernu Rust, bylo v dubnu staženo. Prokurátoři to vysvětlili tím, že se objevily nové důkazy a bylo zapotřebí více času na vyšetřování.

Baldwin v říjnu 2021 při zkoušce na natáčení v Novém Mexiku namířil revolver směrem ke kameramance Halyně Hutchinsové. Zbraň, která vystřelila a v níž byl místo slepého ostrý náboj, ženu zabila a zároveň zranila režiséra filmu Joela Souzu.

Poslední slova postřelené kameramanky: Necítím nohy

Amerika

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám