Hlavní obsah

Rok a půl od tragédie. Baldwinův western se začíná opět natáčet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američtí filmaři se vracejí k natáčení westernu Rust. Děje se tak osmnáct měsíců poté, co během zkoušky herec Alec Baldwin smrtelně postřelil kameramanku Halynu Hutchinsovou.

Záběry z natáčení filmu Rust před rokem a půlVideo: KOAT, AP

 
Článek

Baldwin, který byl letos v lednu obviněn z neúmyslného zabití, se na filmu bude nadále podílet jako herec i spoluproducent. Štáb má začít pracovat už ve čtvrtek, natáčení se prozatím přesune z amerického státu Nové Mexiko do Montany.

„Používání ostré munice během natáčení je - a vždy bylo - zakázáno,“ zdůraznila podle stanice ABC News v nově vydaném prohlášení Melina Spadoneová, právní zástupkyně společnosti Rust Movie Productions.

Foto: ČTK/AP

Alec Baldwin

Firma minulý měsíc uzavřela dohodu s úřady, v jejímž rámci má zaplatit pokutu ve výši 100 tisíc dolarů za ignorování stížností a bezpečnostních problémů, které smrti Hutchinsové předcházely.

Baldwinovi za zastřelení kameramanky hrozí maximálně 18 měsíců vězení

Amerika

Právní bitva pokračuje

V rámci jiné dohody z loňského podzimu se na obnoveném natáčení jako výkonný producent bude podílet i vdovec po zabité kameramance Matthew Hutchins. Režisérem zůstává Joel Souza, který byl při výstřelu rovněž zraněn.

Vedle Baldwina byla z neúmyslného zabití obviněna také zbrojířka Hannah Gutierrezová-Reedová. Oba dva odmítli jakoukoliv vinu.

Baldwin dokonce podal vlastní žalobu, v níž viní Gutierrezovou-Reedovou, asistenta režie Davea Hallse, dodavatele rekvizit Setha Kenneyho a rekvizitářku Sarah Zachryovou.

Halls už v březnu souhlasil s šestiměsíčním podmíněným trestem za nedbalé zacházení se zbraněmi.

Baldwin mířil pistolí na Hutchinsovou během zkoušky. Poté, co zbraň vystřelila, zabila kameramanku a zranila režiséra Souzu.

Baldwin tvrdí, že zbraň vystřelila, aniž by stiskl spoušť. Vyšetřování Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) ale takovou možnost vyvrátilo.

Další důkazní slyšení v případu jsou naplánována na začátek května u státního okresního soudu v Novém Mexiku. Baldwin už naznačil, že se těchto slyšení nezúčastní.

Baldwin dokončí western Rust, při jehož natáčení zastřelil kameramanku

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám