Hlavní obsah

Září bude v USA měsícem protiteroristické pohotovosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Vláda prezidenta George Bushe se rozhodla vyhlásit září měsícem protiteroristické pohotovosti. Cílem je vést všechny Američany k tomu, aby se připravili na případný atentát.

Foto: Martina Váňová
Článek

Oznámilo to v úterý americké ministerstvo pro vnitřní bezpečnost, které vzniklo po teroristických útocích 11. září 2001. Úřady chtějí, aby Američané měli pohotovostní balíček, plán komunikace s příbuznými a aby si lépe uvědomili hrozby, které je mohou postihnout, uvedlo ministerstvo v prohlášení.

Zdůraznilo, že příprava se musí stát od jejího vyhlášení 9. září prioritou v každém městě, v každé čtvrti, v každém domě v USA. Vláda nedávno zvýšila stupeň pohotovosti u hlavních finančních institucí v zemi.

Opozice ji obvinila, že žádná nová konkrétní hrozba není a že Bush se nejspíš snaží využívat teroristických hrozeb k politickým cílům v kampani před listopadovými prezidentskými volbami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám