Hlavní obsah

Za rodinným masakrem v Austrálii je nejspíš děda

Za strůjce rodinného dramatu na jihozápadě Austrálie, kde policie v pátek nalezla těla sedmi zastřelených lidí včetně čtyř dětí, považují vyšetřovatelé dědu rodiny, který poté spáchal sebevraždu. Informovala o tom agentura DPA. Jde zřejmě o nejhorší střelecký masakr v zemi za 22 let.

Foto: Richard Wainwright, ČTK/AP

Krveprolití se stalo v obci Osmington nedaleko města Margaret River v australském státě Západní Austrálie.

Článek

Krveprolití se stalo v obci Osmington nedaleko města Margaret River v australském státě Západní Austrálie. Podle policie 61letý muž zastřelil svou ženu, dceru a čtyři její děti, poté obrátil zbraň proti sobě.

„Policie se nedomnívá, že by do případu byla zapletena další osoba,” prohlásil šéf západoaustralské policie Chris Dawson.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Australští policisté našli v Osmingtonu sedm zastřelenýchVideo: Reuters

Otec zastřelených dětí, z nichž nejmladšímu bylo osm let, prohlásil, že se s ženou rozcházeli, proto se přestěhovala k rodičům. Ti mu poté zakázali se s potomky stýkat.

Média událost považují za nejhorší střelecký masakr v Austrálii od roku 1996, kdy v Tasmánii střelec Martin Bryant zabil 35 lidí a dalších 23 zranil. Australská vláda následně přikročila k tvrdým opatřením, aby podobným incidentům zabránila. V rámci výkupu a konfiskace získala z rukou veřejnosti na milión pušek a pistolí a zároveň zpřísnila podmínky pro nákup zbraní. Bryant byl odsouzen na doživotí bez možnosti podmínečného propuštění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám