Hlavní obsah

Policie v Austrálii nalezla sedm zastřelených včetně čtyř dětí

– Canberra

Policie na jihozápadě Austrálie nalezla těla sedmi zastřelených lidí včetně čtyř dětí. Pátrání po pachateli policie nevyhlásila, což podle australských médií naznačuje, že vyšetřovatelé případ považují za vraždy s následnou sebevraždou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Australští policisté našli v Osmingtonu sedm zastřelenýchVideo: Reuters

 
Článek

Krveprolití se stalo v obci Osmington nedaleko města Margaret River v australském státě Západní Austrálie. Na incident dostala policie telefonické upozornění.

„Mohu to popsat pouze jako děsivou událost,” citovala agentura Reuters šéfa západoaustralské policie Chrise Dawsona. „(Těla) vykazují známky střelných poranění. Nechci uvádět další podrobnosti s výjimkou toho, že na místě jsme nalezli dvě střelné zbraně,” dodal Dawson s tím, že veřejnosti žádné nebezpečí nehrozí.

Foto: Handout, Reuters

Šéf západoaustralské policie Chris Dawson na tiskové konferenci v Perthu popisuje děsivý případ nálezu těl sedmi zastřelených lidí včetně čtyř dětí.

Austrálie po masakru zpřísnila podmínky nákupu zbraní

Média událost považují za nejhorší střelecký masakr v Austrálii od roku 1996, kdy v Tasmánii střelec Martin Bryant zabil 35 lidí a dalších 23 zranil.

Australská vláda následně přikročila k tvrdým opatřením, aby podobným incidentům zabránila. V rámci výkupu a konfiskace získala z rukou veřejnosti na milión pušek a pistolí a zároveň zpřísnila podmínky pro nákup zbraní. Bryant byl odsouzen k doživotí bez možnosti podmínečného propuštění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám