Hlavní obsah

Z oběti covidu se stal ohňostroj, jak si přála

– Yorkshire
Novinky, Zuzana Křesťanová

Rodina Donny Colemanové z Velké Británie, která zemřela na covid-19, se s ní rozloučila s velkou pompou přesně tak, jak si sama přála. Její popel vystřelili do nebe spolu s ohňostrojem. Video z netradičního posledního rozloučení zveřejnila agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pětiminutový ohňostroj z popelu Donny ColemanovéVideo: AP

 
Článek

Dvaačtyřicetiletá vysokoškolská učitelka podlehla koronaviru už letos 6. ledna, v době, kdy v Británii vrcholila jedna z vln pandemie. Kvůli panujícím restrikcím to tehdy nebylo možné uskutečnit. Její o dva roky mladší sestra Stephanie nakonec její přání, které prý často opakovala, zrealizovala symbolicky 31. října na Halloween. Světelné show přihlíželo zhruba 150 přátel a příbuzných.

„Od okamžiku, kdy zemřela, jsme věděli, že musíme udělat ohňostroj. Říkala, že chce, aby byl její popel vyslán do nebes pomocí ohňostroje, kdyby se jí něco stalo. Všichni to věděli,“ upřesnila Stephanie.

V zimě, kdy se v zemi nesmělo stýkat víc než šest osob, se konal pohřeb. Stovky lidí tehdy lemovaly ulice, kudy projížděl pohřební vůz s rakví, aby jí daly poslední sbohem. „Tak jsme si řekli – je tolik lidí, nejen nám, kterým chybí, takže musíme splnit její přání a musíme dát dohromady její přátele,“ dodala Stephanie.

Pomoc malé Amalee

Poté, co se v létě situace s koronavirovou pandemií zklidnila, začala rodina shánět pyrotechnickou firmu, která by úkol splnila, což nebylo vůbec jednoduché. Nakonec se ale zadařilo.

Ohňostroj doprovázený skladbou od Janet Jacksonové Together Again (Znova spolu) trval pět minut. Na vzpomínkové akci, jejíž součástí bylo i karaoke a tombola, se vybralo 1340 liber (téměř 40 tisíc korun) pro charitativní organizaci Donna's Wish (Donnino přání). Ta pomáhá šestileté Amalee, dceři jedné z Donniných nejbližších kamarádek, která zemřela před pěti lety ve věku pouhých 37 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám