Hlavní obsah

YouTube zablokoval kanály proruských separatistů

Právo, ama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Videokanál YouTube v pátek zablokoval vysílání proruských separatistů na Ukrajině. Porušují prý pravidla sítě.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Vysílání kanálů proruských separatistických útvarů Doněcká lidová republika (DNR) a Luhanská lidová republika (LNR) zablokoval včera největší internetový server pro sdílení videosouborů YouTube. Portál meduza.io upozornil, že zákaz přišel v době vyhrocení situace kolem Ukrajiny.

Důvodem má být „porušování pravidel“ sítě. O možnost vysílat vlastní zpravodajství z Donbasu přišly televizní společnosti i úřady včetně „lidové policie“, které dosud bez omezení streamovaly pořady z oblastí, jež nejsou pod kontrolou Ukrajiny.

Zachovejte klid a navštivte Ukrajinu, láká turisty Kyjev

Evropa

Ukrajinský portál focus.ua citoval zástupce Luhanského informačního centra, který si stěžoval, že zákaz přišel bez varování. „Prostě to utnuli,“ řekl novinář Sergej Meškovoj.

YouTube včera zablokoval také vysílání dvou ukrajinských kanálů Peršyj nezaležnyj a UkrLive, které vznikly poté, co úřady loni zakázaly vysílání tří televizí 112.ua, NewOne a ZIK, jež měly proruskou pověst. Oba internetové zdroje však vysílání přesunuly na jiné účty.

Reklama

Výběr článků

Načítám