Hlavní obsah

Vzpouru ve vězení v Manile nepřežilo 22 osob

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MANILA

Filipínská policie zastřelila při zásahu proti vzbouřeným vězňů v Manile 22 osob. Ukončila tak tamní 24hodinovou vzpouru. Mezi mrtvými jsou také tři vůdci fundamentalistické islámské Skupiny Abu Sayyafa. Oznámily to v úterý světové agentury.

Foto: TIC Brno

interiér kasemat

Článek

Prezidentka Gloria Macapagalová-Arroyová policii po akci gratulovala a prohlásila, že se ztrátám na životech nedalo vyhnout. Pět vězňů zahynulo při pondělních střetech a 17 dnes.

K obětem patří Galib Andang, který je znám pod přezdívkou velitel Robot, Alhamser Limbong, alias velitel Kosovo a Nadjmi Sabdulla, jemuž se říká velitel Global. Všichni tři zemřeli při dnešním zásahu.

Policisté po neúspěšném vyjednávání vpustili do silně střeženého objektu  slzný plyn a dovnitř postupovala speciální jednotka s plynovými maskami.

Věznice je v areálu policejního velitelství Bagong Diwa. Bylo v ní přes 400 vězňů, z nichž třetina jsou členové Skupiny Abu Sayyafa. Policie k zásahu vyslala 300 lidí. Jádrem vzbouřenců bylo deset osob, které vedli údajně Andang a Limbong. Měli u sebe zbraně, jež jim propašovali příbuzní.

Reklama

Výběr článků

Načítám