Hlavní obsah

Izrael udeřil na pozice Hizballáhu na východě Libanonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bejrút
Aktualizováno

Izrael v noci na neděli provedl vzdušné údery v údolí Bikáa na východě Libanonu proti pozicím ozbrojeného hnutí Hizballáh. S odvoláním na dva zdroje z libanonských bezpečnostních kruhů o tom informovala agentura Reuters a připomněla, že jen několik hodin předtím Hizballáh prohlásil, že se mu nad územím Libanonu podařilo sestřelit izraelský bezpilotní letoun.

Foto: Israel Defense Forces, Reuters

Izraelský voják v Pásmu Gazy

Článek

Cílem izraelského útoku byl výcvikový tábor Hizballáhu ve vesnici Džanta u hranic se Sýrií, uvedly zdroje Reuters.

Jeden z úderů mířil také na obec Sefri nedaleko města Baalbek, které bývá označováno za baštu tohoto Íránem podporovaného šíitského hnutí, dodaly zdroje s tím, že oběti na životech nejsou hlášeny.

V libanonsko-izraelském pohraničí dochází od 8. října téměř denně k ostřelování mezi izraelskou armádou a Hizballáhem, který se tak snaží podporovat spojenecké palestinské hnutí Hamás, proti němuž Izraelci válčí v Gaze v odvetě za jeho teroristický útok ze 7. října.

Izraelská armáda na útoky Hizballáhu pravidelně odpovídá vzdušnými údery, často hluboko na území Libanonu.

Hizballáh se předtím přihlásil k sestřelení izraelského dronu. „Dron izraelské armády, který byl v sobotu 6. dubna večer sestřelen nad libanonským územím bojovníky islámského odporu, je typu Hermes 900,“ uvedl Hizballáh v prohlášení.

Příměří teď nebude. Hamás odmítl nejnovější nabídku

Blízký a Střední východ

Reklama

Související témata:

Související články

Rada OSN pro lidská práva odsoudila Izrael

Rada OSN pro lidská práva (UNHRC) dnes schválila rezoluci odsuzující Izrael za činy v Pásmu Gazy, které lze podle ní přirovnat k etnickým čistkám nebo za...

Výběr článků

Načítám